Читај ми!

Србија има право на гнев

Александар Вучић рекао, поводом ослобађајуће пресуде Рамушу Харадинају, да Србија има право на гнев, бес и љутњу према стравичној неправди која јој се догађа и поруци која се шаље да српске жртве нису важне.

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је, поводом одлобађајуће пресуде Рамушу Харадинају, да Србија има право на гнев, бес и љутњу према стравичној неправди која јој се догађа и поруци која се шаље да српске жртве нису важне.

"Влада ће учинити оно што је једино могуће, и при томе да не постанемо неко ко ће да нариче над судбином. Нариче се над гробом, а ово није гроб јер земља има будућност", рекао је Вучић у Скупштини Србије одговарајући на питање посланика СПО-а Александра Југовића.

Према његовим речима, Влада Србијее предузела је све што је могла у лошим и тешким тренуцима за земљу, за нешто што се дешава не кривицом Србије.

"Преузели смо све што смо могли на сваком међународном форуму. Први пут добили смо и оправдање код свих представника међународне заједнице који кажу да је тешко замисливо ово што се дешава Србији и да Србија има право на гнев, бес и љутњу према стравичној невољи и поруци која се шаље да је богоугодно убијати Србе", рекао је Вучић.

Потпредседник Владе навео је да је Србија прихватила обавезу да они који су чинили злочине одговарају и да треба да одговарају најодговорнији за етничко чишћење у Хрватској у акцијама "Бљесак" и "Олуја", за 32 директна убиства у предметима у којима је 19 сведока нестало (током суђења Харадинају), а неки међу њима страдали у саобраћајним несрећама.

"Видите да су се неки седам дана унапред припремали за прославу пресуде (Рамушу Харадинају). Онда је јасно да је реч о политици, а не правди", рекао је Вучић.

Не можемо без Европе

Одговарајући на питање ДСС-а шта ће држава да уради да злочини над Србима не прођу некажњено и зашто жури да примени Споразум о интегрисаном управљању административним прелазима, Вучић је рекао да Србија нема фабрике из којих се вије дим и да, ако жели да се бори за право и правду, више не сме да буде издржавано лице.

"Ако неко мисли да можемо лако без Европе, ја ћу вам рећи да немам никакву догму, ја вам кажем ми не можемо да преживимо. Нећемо имати од чега да исплатимо пензије", напоменуо је Вучић.

Реагујући на изјаву Вучића, посланик ДСС-а Милош Јовановић поручио је да први услов за јаку државу – уопште постојање државе. "Ако држава прекине да се бори за своју територију, онда дозвољава оно што ниједна држава не би дозволила, а то је растакање територије", додао је Јовановић.

Вучић је истакао да Србија мора да спроведе споразум о интегрисаном управљању административним прелазима између централне Србије и Косова који је договорен са Приштином.

"Да ли волимо све што мора да се уради? Не, и то је право мучење. Морамо да предузмемо оно што мислимо да је најмање лоше у овом тренутку. Нисмо случајно данас позивали на јединство, јер нам се све срушило као кула од карата због вишедеценијске лоше политике", поручио је Вучић.

број коментара 64 Пошаљи коментар
(петак, 30. нов 2012, 23:03) - anonymous [нерегистровани]

Istina

Kao rezultat dva svetska rata nastao je međunarodni pravni poredak, koji se neprekidno podriva na očigled međunarodne zajednice!
Oslobađajuće presude jesu presedan u međunarodnoj politici.

(петак, 30. нов 2012, 12:23) - anonymous [нерегистровани]

Da

Slazem se stobom ista stvar je i u Italiji ma prezivljavanje prijatelju raspad sistema i nema vise posla ni za Italijane a kamo li za nas strance, a nasi politicari ocekuju da nas ta ista Evropa hrani, neznam cime.

(петак, 30. нов 2012, 11:00) - anonymous [нерегистровани]

Narode???

Muko moja. Ko nam daje nepovratne i povratne kredite, ko otvara fabrike u Srbiji,gde najvise rade i zive nasi u zapadnoj europi.

(петак, 30. нов 2012, 10:39) - anonymous [нерегистровани]

Referendum

Mislim da je dosta političke EU mitologije. Ako političarima nije jasno, jasno je narodu.
Hitno referendum. Ako narod ne želi u EU, već samo političari, srećan im put.

(петак, 30. нов 2012, 09:21) - Aleksandra [нерегистровани]

Vučići šta ti se desilo?

Sećam se onog britkog jezika kad si, onomad vladajuće, pitao šta im znače "evro-atlantske integracije" pa vrlo lepo objasnio to "atlantske", a sada?! Evropa da nas prehrani? Pa Evropa nema dovoljno ni za sebe, žive od stare sile. Dobro sam rekla, sile. Samo nažalost (njihovu) nema više država u svetu koje bi mogli da osvoje i opljačkaju pa da onda unesrećenom narodu drže predavanja o demokratiji.
I zar su Srbiju podigle fabrike? Ili ju je podigao seljek? Vojnik? Crkva? Od vas (Vlade) očekujemo da vratite Srbiji taj tronožac. Očekujemo da se okrenete prijateljima i podignete tužbu protiv ovih presuda. Ne zanima nas da li se to može ili ne može, učinite da može.
Glasala sam za tebe. Volim naprednjake. Ali očekujem da čujem Vučića, a ne...

(петак, 30. нов 2012, 09:10) - anonymous [нерегистровани]

nista nepada sa neba

ne verovati praznim recima obecavanja iz eu.
Njima trebaju resorsi, jeftina radna snaga i
ustedjevina pojedinaca. Ako nece da potpisu to partnerstvo okrenuti im ledja.

(петак, 30. нов 2012, 08:39) - anonymous [нерегистровани]

@ Oprez!

Ove treba pod jaku kontrolu. Oni su sve ovo najvise zakuvali, ali i pokusace.

(петак, 30. нов 2012, 08:38) - anonymous [нерегистровани]

samo tako...

ovde niko neume ili nece da razmislja svojom glavom. Otvoriti karte i videti sta se desavalo u zadnjih 10 godina, ko je koga izdavao itd...

(петак, 30. нов 2012, 08:38) - anonymous [нерегистровани]

Svako ko je dobro obavesten

Zapadna Evropa nema para, izgleda da to svi znaju koji zive u Zapadnoj Evropi i dalje.
Traze pomoc tj.investicije od zemalja BRIK-a.

Ne zelite da budete obavesteni o tome.
To znaci jos brze propadanje! Sami birate!

Koga ce te za to da okrivite? Samo sebe!

(петак, 30. нов 2012, 08:36) - anonymous [нерегистровани]

anonymous

Lepo je birati fraze gneva, ali nije dovoljno. Platite vi sada advokate: zenu tonija blera, Karlu del Ponte i lobirajte gde treba u svetu, pa sa njima podignite tuzbu na ove odluke medjunarodnom sudu pravde. Srpski politicari ne razumeju da je lobiranje i placanje tink-tenkovima da stvar odrade jedini nacin na koji moderna svetska politika funkcionise. A to razumeju i znaju hrvati i albanci.