Читај ми!

Темељи Владе стабилни

Влада ће настојати да наредне године обезбеди привредни раст и стабилнију валуту, рекао је премијер Ивица Дачић у Дневнику РТС-а. Косовски проблем не желимо да остављамо будућим генерацијама, истиче Дачић. Прислушкивање не може да уздрма темеље Владе, јер нико из ње није укључен у оно што се дешава, каже премијер.

Премијер Србије Ивица Дачић, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да ова Влада из своје политичке стабилности црпи свој капацитет да води политику и решава тешка питања.

Премијер је подсетио да се у време када је ова влада формирана постављало питање економских параметара и могућности да ли се може издржати са тако неповољном економском ситуацијом. 

"Буџетски дефицит је био огроман, доспевале су рате за кредите, требало је измирити редовне обавезе, као што су плате и пензије, а постојала је опасност да влада неће моћи да измирује основне обавезе", рекао је Дачић.

Према његовим речима таква опасност више не постоји и влада ће настојати да наредне године обезбеди привредни раст и стабилнију валуту.

"Јавни дуг ће и наредних година бити висок, јер је то немогуће одмах смањити. Морамо да објединимо све факторе економске политике што ће довести до привредног раста, јачања домаће валуте", рекао је премијер.

Премијер је оценио да предстојећи састанак са Приштином није никакав кључни састанак, већ  је уговорен раније и представља наставак дијалога.

"Ми смо спремни да ово питање не остављамо будућим генерацијама. Морамо да решимо свеукупан проблем Космета. Не желим никога да лажем и сада се тачно зна шта можемо, а шта не", истакао је Дачић.

Према његовим речима Влада има предлог за коначно решење и, ако се око тога не може договорити, треба видети шта може да се уради за бољи живот грађана. 

Председник Владе Србије је навео да отварање канцеларија за везу није на дневном реду, и да то није тачка о којој се разговара.

"Тема је спровођење договора који су већ потписани, питање верске и културне баштине, питање транспаретности финансирања од стране Србије, то није спорно и ми то не кријемо. Има, више тема о којима се може разговарати, рекао је Дачић.

Прислушкивање истражити до краја 

Премијер је нагласио да је ова влада стабилна и да прислушкивање не може да уздрма њене темеље, јер нико из Владе није укључен у оно то се дешава. 

"Уколико је било прекорачења и злоупотреба наравно да ће сви одговарати. Тражио сам извештај од Дирекције полиције, а у то је укључена и унутрашња контрола и тужилаштво",  рекао је Дачић и истакао да се то питање мора истражити до краја.

"Министар нема надлежности за оперативне акције нити потписује налоге за вођење оперативних акција", рекао је Дачић, који је и министар унутрашњих послова.

Премијер је истакао да је улога безбедносних структура веома велика, али, како каже, ниједна институција није већа од државе.

"Најважније је имати законе који ће спречити злоупотребу. Оваква ситуација не сме да постоји, па зато прописи морају да се мењају", навео је премијер.

Он је подсетио да полицију чека конкурс за новог директора полиције, јер је Милораду Вељовићу истекао мандат пре годину и по дана.

Дачић је навео да се Вељовић налази на функцији до избора новог директора, "тако да ту нема никаквих смена, или било чега другог", додавши да је то "редовна законска процедура".

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 04. нов 2012, 15:45) - novica952 [нерегистровани]

Razdor

Dačiću da vlada nije uzdrmana ovom aferom nebi rekao, ovo prisluškivanje i intereovanje nekih da znaju sa kime priča vicepremijer Vučić i predsednik Države Nikolić nije puka i bezazlena greška, ovo je smiljen atak na ove ličnosti sa ciljem da se nekim metodama utiče na dalji rad ove dvojice i da se određeni porocesi koji su pokrenuti najpre od Vučića zaustave i potpuno eleminišu. Velika šteta je napravljena, seme razdora je posejano, članovi vlade mogu međusobno biti jako nepoverljivi i ko zna šta se iza ovog krije. Po dačiću ispada da su se mala deca zaigrala i napravalia štetu, ne ovde su opasni igrači u igri koji su spremni na sve zarad svojih ciljeva.

(субота, 03. нов 2012, 21:48) - Dragoljub [нерегистровани]

Stabilna

Sve dok vlada deluje kao tim, ništa ne može da je uzdma.Veoma neprijatan i nadasve opas događaj može da se preokrene u prednost ako je Vlada odlučna u borbi protiv kriminala, korupcija. Sada je idealna prilika da se policijski redovi očiste od onih koji su u sprezi sa onima protiv kojih se Vučić bori.

(субота, 03. нов 2012, 21:33) - anonymous [нерегистровани]

Temelji Vlade

mogu biti stabilni, samo ako je stabilna celovita i nezavisna Srbija! Da li je stabilna celovita i suverena Srbija?