Пуцњава у Жачу

Непознате особе пуцале из аутоматског оружја у близини кућа српских повратника у селу Жач код Истока. У пуцњави нема повређених. Канцеларија за Косово тражи од Унмика, Кфора и Еулекса да зауставе прогон повратника.

У близини кућа српских повратника у селу Жач код Истока, непознате особе отвориле су ватру из аутоматског оружја, пренео је РТС-у један од повратника Вељко Коматовић.

У пуцњави нема повређених. У тренутку напада Коматовић је био сам испред штале.

"Изнад моје главе су фијукали меци. Не знамо ко је пуцао", испричао је Коматовић.

Он је рекао да је полиција поподне стигла у Жач и започела увиђај, а да су повратници узнемирени и да ретко излазе из кућа.

Канцеларија Владе Србије за Косово саопштила је да је ово још један покушај убиства Вељка Коматовића и затражила од Унмика, Кфора и Еулекса да зауставе прогон повратника на простору Косова. 

"Тражимо да се истрага спроведе, да се одговорни казне и да јавност буде упозната са њиховим именима", поручују из канцеларије.

Недавно је општину Исток посетио косовски министар унустрашњих послова Бајрам Реџепи, охрабривши повратнике у намери да остану на својим имањима.

Са Реџепеијем су разговарали и представници повратника из села Жач, изневши му своје проблеме.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 07. мар 2013, 17:20) - anonymous [нерегистровани]

шта више?

у последњих 200 инцидената разне канцеларије за КиМ и разна министарства траже од еулекса, кфора и КПС-а да пронађу починиоце али то се никад не дешава, треба нешто учинити поводом тога...

(уторак, 07. авг 2012, 23:15) - anonymous [нерегистровани]

evropa?

Jel` ovo prozor u buducnost Srbije u Evropskoj uniji?