На снази нове мере за заштиту од короне

Према последњем пресеку, од ковида 19 умрло је 13 особа, а заражено још 383. Новим мерама од данас се забрањују окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору истовремено више од десет људи. На свака четири квадратна метра у затвореном може бити прусутно само једно лице. Ношење заштитне маске обавезно је на свим јавним местима у затвореном простору.

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији регистрован код још 383 особе. Од последица заразе преминуло још 13 људи. На респираторима 177 особа. Број тестираних је 9.183. 

На предлог Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести ковид 19, Влада Србије усвојила је најновије одлуке у вези са спречавањем ширења коронавируса, које ће од данас важити на целој територији Републике.

Премијерка Ана Брнабић рекла је на конференцији за новинаре Кризног штаба да је велики раст броја оболелих забележен у Београду и Новом Саду, посебно у последња два дана што је, како је рекла, директна последица окупљања на протестима претходних дана.  

Чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић наводи да је смањење броја заражених логичан след догађаја пошто је приметно да се грађани сада више придржавају прописаних мера. Очигледно је, наводи, да се вирус добро адаптирао на хуману популацију.

"Док чекамо вакцину, ношење маски и те како има смисла, чак и кад се пронађе вакцина, оне су од изузетног значаја, не само од коронавируса, већ и кад дође сезона грипа и осталих респиратнорних инфекција које се преносе капљичним путем", напомиње епидемиолог.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво