Нико није рекао нећу, први део

Документарни филм "Нико није рекао нећу" је прича о тројици пилота МИГ-а 29 који су бранили небо Југославије током бомбардовања 1999. године. То је прича о Иљи Аризанову, Зорану Радосављевићу и Слободану Перићу.

Прича о пилотима који су, иако свесни наше инфериорности и немоћи, кренули у свој судбоносни лет.

Мајор Аризанов оборен је првог дана бомбардовања изнад Дринице. Након катапултирања два дана пробијао се кроз УЧК кампове.

Радосављевић и Перић оборени су 26. марта изнад територије Босне и Херцеговине, што никада званично није потврђено. Њихова трагедија и драма са обарањем се тек наставља.

Филм "Нико није рекао нећу" доноси причу која до сада јавно никада није у потпуности испричана. Судбина тројице пилота праћена је у документарно-играној форми.

Аутор емисије: Слађана Зарић
Редитељ: Бобан Симојловић
Новинар: Весна Илић
Монтажер: Марија Богићевић

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 22. мар 2019, 20:16) - anonymous [нерегистровани]

Slava im!

Vecna slava nasim herojima!

(петак, 22. мар 2019, 07:21) - Dragan Nis [нерегистровани]

Vitezovi

Ove ljude, vitezove, nikada da ne zaboravimo. Hvala Vam za patriotizam, hrabrost, stav, ostavstinu za sadasnje I buduce generacije, za jacanje korena ovog naroda.

(четвртак, 21. мар 2019, 23:05) - anonymous [нерегистровани]

Hvala nasim junacima!

Hrabro su se borili protiv agresora i nikad ne smemo da zaboravimo njihovu zrtvu. Iljo, Zoran, Slobodan, Milenko i svi ostali junaci zasluzuju da im se u svakom srpskom gradu podigne spomenik.