Вулин: Кумановски споразум је прекинуо рат, али није донео мир

Кумановски споразум, у коме нема капитулације, предаје оружја и људи, али нема ни останка наших снага и уставног поретка на Косову и Метохији, прекинуо је рат, али није донео мир, изјавио је министар одбране Александар Вулин поводом 20 година од потписивања Војно-техничког споразума у Куманову.

Александар Вулин је рекао да су војска и народ упорним отпором изборили највише што се могло и да су бомбардовање и покушаји копненог уласка на планини Паштрик трајали до самог потписивања Војно-техничког споразума.

Министар је навео да је након уласка међународне заједнице на Косово и Метохију протерано 250.000 Срба, Горанаца, Бошњака, Рома, Ашкалија и убијено више од 1.000 људи.

"Шиптарски терористи су наставили са етничким чишћењем и злочинима за које нико није одговарао, а рат који Срби нису ничим изазвали и оправдали завршио се признањем да међународно право нема више никакву вредност и важност", истакао је Вулин.

Министар је додао да је Србија поносна на свој народ и оне који су је бранили у тим временима и неће прихватити наметање кривице за злочине који су почињени над њом.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 09. јун 2019, 20:09) - anonymous [нерегистровани]

Donekle je u pravu

Kumanovski sporazum je doneo mir vecini u Srbiji, ali ne svima, posebno nije doneo mir onima koji su nas uveli u rat protiv NATOa, Njima stoji na savesti taj rat.

(недеља, 09. јун 2019, 18:03) - anonymousMile [нерегистровани]

Ako

Ako nije doneo mir onda zasto se ne trazi da odgovaraju oni koj su krivi.