Читај ми!

Ни застрашујући број заражених не умањује интересовање за дочек Нове године у клубовима

Иако број оболелих од короне расте, грађани, како тврде поједини власници сајтова за резервације, ипак размишљају о дочеку Нове године. Не велико, али интересовање постоји углавном за београдске клубове, сплавове и кафиће.

Они који верују да ће до краја децембра мере бити ублажене, покушавају да резервишу сто за новогодишњу ноћ, стављајући на муку пре свега власнике угоститељских објеката.

"Није сад баш моменат да се карте продају унапред, зато што се не зна да ли ће уопште моћи да се организује или не", каже Стеван Мићић, директор Стадион евент центра.

Миша Релић из Удружења ноћних клубова наводи да иако буде било могуће организовати дочек, не зна се колико људи ће бити дозвољено.

"Самим тим не можемо да испланирамо ништа конкретно, не можемо да испланирамо ни цену карте. Једна је цена карте ако можемо да примимо 400, а друга ако можемо да примимо само 100 људи", додаје Релић.

Још већи проблем направили су неки медији који су пренели информацију са портала који није скинуо прошлогодишње најаве по којој поједини клубови организују дочек 2021. и увелико продају карте. Негирајући ову вест, у Удружењу ноћних клубова кажу да због здравствене ситуације у земљи већина објеката не планира организацију дочека Нове године.

"Мој клуб нити је објавио Нову годину, нити постоји неко интересовање нити искрено у овом тренутку уопште размишљам о томе. Како је код других колега не знам. Оно што знам и што сам јуче проверио на састанку са Удржењем ноћних барова и клубова – то је да нико од колега ко је био на састанку не планира нити продаје Нову годину у овом тренутку", објашњава Релић.

У већини клубова дочек очигледно није планиран. Ипак, неки објекти који годинама раде са агенцијама за организацију оваквих свечаности кажу да је интересовање људи мало, али да постоји. Резервације се врше у агенцијама, али се за евентуални дочек новац не узима раније. Неизвесно је шта ће се догађати наредних месец дана и наравно какве ће бити даље мере Владе које ће клубови и агенције поштовати.

"Има интересовања, ми свакако не знамо да ли ће бити организовано или неће. Резервације се примају, новац се не узима. Што се тиче плаћања оно ће се дефинисати када мере буду одређене да може да се организује Нова година", наглашава Мићић.

Епидемија коронавируса у нашој земљи траје већ месецима, Кризни штаб свакодневно апелује на то да морамо бити одговорни. Нове мере орочене су на десетак дана. За сада је рад угоститељских објеката ограничен на 18 часова, а свима онима који се питају да ли ће бити дочека Нове године у овом моменту нико не може дати прецизан одговор.