Читај ми!

Нове услуге е-Управе: Пропуштен термин и потврда о вакцинацији

Од данас су на порталу е-Управа доступне нове услуге везане за вакцинисање против ковида-19 "пропуштен термин за вакцинацију" и "потврда о вакцинацији". Уколико је неко био спречен да дође на вакцинацију и пропустио је свој термин, једноставним попуњавањем упитника може поднети захтев за добијање новог термина.

Нова услуга на порталу е-Управа је намењена искључиво грађанима који су добили позив за вакцинацију (СМС и имејл) и нису могли да се појаве у предвиђеном термину.

Уколико сте пропустили свој термин за вакцинацију потребно је да путем услуге пропуштен термин за вакцинацију искажете поново интересовање попуњавањем свих обавезних поља како бисте добили нови термин.

"Ова услуга даје могућност да одаберете да ли желите да вам е-Управа закаже било који термин или да поставите датум после кога можете да примите вакцину. Како би неко користио ову услугу није потребно да буде регистрован корисник портала е-Управа", објаснио је Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и е-Управу.

Додао је да је све више грађана који се Канцеларији за ИТ и е-Управу обраћају и за слање потврде о извршеној вакцинацији против ковида 19 на имејл, као и да је израђена услуга потврда о вакцинацији.

Истакао је да је издавање потврде о вакцинацији веома једноставно.

"Након што се пријавите на портал е-Управа својим налогом и одете на услугу потврда о вакцинацији, кликом на зелени тастер 'покрени услугу' појавиће Вам се поља која је потребно да попуните. Након што попуните ЈМБГ и имејл на који желите да Вам се потврда пошаље кликните на тастер поднеси захтев. Кроз пар минута потврду ћете добити на имејл. Ову услугу такође можете попунити и поручити за чланове своје породице", рекао је Јовановић.

Подсетио је да је потребно, да грађани како би користили ту услугу буду регистровани корисници  е-Управе и да се пријаве.