У Војводини укупно 435 потврђених случајева коронавируса

На територији Војводине до данас је оболело 435 грађана од ковида-19, а највећи број регистрован је у Новом Саду, саопштено је на конференцији за новинаре одржаној у Влади Војводине без присуства новинара. У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 176 пацијената, а у болници у Панчеву 185.

Када је реч о броју оболелих по окрузима у покрајини, највише их је у Јужнобачком округу 142, затим у Јужнобанатском 105, у Сремском округу 65, Севернобачком 41, Севернобанатском 34, Средњобанатском 25 и Западнобачком 24.

У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 176 пацијената, а у болници у Панчеву 185.

У привременој болници на Новосадском сајму смештена су 134 пацијента, а у Бању Јунаковић 14.

Од почетка епидемије преминуло је 11 пацијената са територије Војводине, а сви су били старији од 50 година. Више од 71 одсто умрлих су мушкарци, 28 одсто су жене.

У покрајини је ковидом-19 заражено 69 медицинских радника, двоје је у тешком стању и налазе се на респираторима. Велики део њих се опоравио, а неки су се вратили на посао, изјавио је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

До сада је на територији покрајине тестирано 3.268 грађана, саопштио је покрајински премијер Игор Мировић и додао да се дневно тестира између 200 и 300 грађана.

У геронтолошким центрима у Војводини нема заражених ковидом 19, навео је покрајиски секретар за здравство.

Премијер Мировић изјавио је да ће Влада Војводине наредних дана донати одлуку о измени буџета покрајине, јер се очекује пад прихода за 15 до 20 процената.

Он је потврдио да је покрајинска Влада већ донела одлуку о привременој обустави извршења покрајинског буџета, али да то неће утицати на лична примања грађана, као ни на примања корисника социјалне заштите.

Мировић је додао да је на територији покрајине обављено скоро 85 одсто пољопривредних радова и да се пролећни радови обављају несметано.