Одржане седнице економског и здравственог кризног штаба, нове мере Владе због коронавируса

У Србији је регистровано још пет случајева заразе коронавирусом, саопштено је на конференцији за новинаре у Влади Србије у 20 часова. Током дана, одржане су седнице економског и здравственог кризног штаба. Влада донела нове мере. Забрањен извоз основних животних намирница и хигијенских производа.

20.00 – У Србији је регистровано још пет случајева заразе коронавирусом, саопштено је на конференцији за новинаре у Влади Србије.

18.55 – Градски Штаб за ванредне ситуације у Нишу на ванредном заседању усвојио је мере за спречавање ширења вируса. Директорима свих јавних предузећа и установа наложено је да одмах усвоје мере за спречавање настанка и ширења инфекције изазване коронавирусом код запослених и корисника услуга као и aкциони план са контролном листом за поступање ради спречавања болести.

18.25 – Влада донела нове мере. Званично је забрањен извоз основних животних намирница и средстава за хигијену. Привремено ограничен улазак и кретање у Србији страним држављанима и из Француске, Немачке, Словеније, Аустрије, Шпаније, Грчке и Швајцарске.  

18.20 – Нови извештај о броју заражених биће објављен по пристизању резултата, око 20 часова, објављено је на сајту www.covid19.rs

17.30 – Конференција за новинаре на тему коронавируса одржаће се данас у 20 сати, саопштено је из Владе Србије.

17.20 – Одржана седница здравственог кризног штаба

До осам часова у Србији је коронавирус потврђен код 41 особе, објављено је на сајту covid.rs.

Током дана одржана је седница економског кризног штаба, а у обраћању јавности након седнице, председник Александар Вучић је замолио старије грађане, који су најугроженији, да не излазе из кућа.

Поручио је да грађанима да не морају да брину за основне животне намирнице. Да годину дана немамо ништа ново што би неко урадио, имамо довољно пшенице и брашна, рекао је Вучић и додао да нико неће остати гладан.

Влада Србије донела је бројне мере како би се суочила са коронавирусом. Између осталог, забрањена су јавна окупљања у затвореним просторима са више од 100 људи, забрањен је улазак у земљу страним држављанима из жаришта коронавируса, али и из Румуније.

Ако имате симптоме коронавируса и били сте у зараженом подручју, позовите неки од бројева који су објављени на сајту Министарства здравља и доступни су од 8.00 до 22.00.