Читај ми!

Dan odluke o Novakovom boravku u Australiji

Novaka Đokovića i njegove pravnike očekuje saslušanje u sudu, koje je zakazano u ponoć po našem vremenu. Donosi se odluka o tome da li će srpski teniser moći da uđe u Australiju i učestvuje na prvom Grend slemu sezone. Australijska vlada je, između ostalog, neposredno pred Đokovićev izlazak pred sud, objavila da kao suverena država ima pravo da ga ponovo pritvori, u slučaju da srpski teniser dobije dozvolu za ostanak u zemlji.

Srbija, Novak Đoković, njegova porodica i tim, ljubitelji tenisa i generalno sporta, svi sa nestrpljenjem očekuju odluku australijskog suda na žalbu koju je uputio Novak Đoković i njegov pravni tim povodom poništavanja medicinskog izuzeća za vakcinaciju protiv koronavirusa, a samim tim i ulazak u Australiju povodom igranja na Australijan openu. 

Novakovo saslušanje počinje u ponoć po našem vremenu, odnosno u 10 ujutru po lokalnom.

Tada će biti odlučeno i da li će biti deportovan ili će ostati u zemlji i moći da učestvuje na Australijan openu jer je sud odbio zahtev federalnog tužilaštva da odloži suđenje i tužilaštvu da još dva dodatna dana za pripremu. 

Prema rečima Dragana Carana, nekadašnjeg dopisnika RTS-a iz Australije, postoje četiri sudska rešenja u slučaju Novaka Đokovića.

"Đoković može da dobije slučaj i ostane da igra na AO. Ako ne daj Bože izgubi slučaj, moraće odmah da napusti zemlju i koliko su vlasti Australije osione, odredile su i rok za napuštanje zemlje to je 16 časova, ponedeljak, 10. januar. Ukoliko se slučaj prolongira, Novaku može da se izda privremena dozvola da ostane i igra na turniru u Melburnu. Ako Novak ne dobije privremenu dozvolu, u tom slučaju opet će morati da odmah napusti zemlju", prenosi Caran.

Federalna vlada Australije odgovorila je na žalbu koju su predali advokati Novaka Đokovića dokumentom od 13 strana.

Australijska vlada je, između ostalog, neposredno pred Đokovićev izlazak pred sud, objavila da kao suverena država ima pravo da ga ponovo pritvori, u slučaju da srpski teniser dobije dozvolu za ostanak u zemlji. 

Najbolji teniser sveta ima veliku podršku, kako ispred hotela u kojem je smešten u Australiji, tako i u Srbiji, ali i od srpskih tenisera koji su u Melburnu.

"Pružamo veliku podršku Noletu, svi igrači Srbije i ostali teniseri na turu imaju našu podršku. Nadam se da će izaći kao pobednici. Drži se Nole svi smo uz tebe, nadam se da se vidimo u Melburnu uskoro", poručili su Nikola Ćaćić, kao i Matej i Ivan Sabanov.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи