Читај ми!

Одговор Федералне владе Аустралије: Ако Ђоковић победи, имамо право да га опет приведемо

Федерална влада Аустралије одговорила је на жалбу коју су предали адвокати Новака Ђоковића документом од 13 страна. Аустралијска влада је, између осталог, непосредно пред Ђоковићев излазак пред суд, објавила да као суверена држава има право да га поново притвори, у случају да српски тенисер добије дозволу за останак у земљи.

Пред саслушање које почиње у поноћ по средњоевропском времену, Федерална влада је на свом сајту објавила документ као одговор на жалбу Новакових представника.

Издвајају се две кључне ставке које се тичу светског "броја 1".

"Не постоји јасно правило нити сигурност да странац може да уђе у Аустралију. Постоје критеријуми по којима ми то одобравамо и имамо своје разлоге да одбијемо визу. Нико није дао сигурност особи да ће јој медицинско изузеће бити прихваћено", наводи се у одговору.

Друга ставка је много драстичнија и говори о могућности да Ђоковић поново буде приведен, чак и у случају да добије на суду.

"Ако суд донесе одлуку да се оптужени пусти из карантина на слободу, ми и даље можемо да га ставимо у притвор, без обзира на одлуку суда. Одлука суда да буде пуштен на слободу, не гарантује да га власти Комонвелта неће опет привести", издвојио је Ротенберг из текста.

У једном делу одговора истиче се да је медицинско изузеће поништено јер не постоје докази да је имао акутну инфекцију коронавирусом, као што је пријављено у Ђоковићевој документацији.

Комплетан одговор Федералне владе Аустралије можете погледати ОВДЕ.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво