Читај ми!

Noć odluke u Melburnu: Sud saslušava Novaka i odlučuje o njegovom učešću na Australijan openu

Novak Đoković i dalje je izolovan u hotelu u Melburnu gde čeka saslušanje u sudu zakazano u ponoć između nedelje i ponedeljka po našem vremenu. Tada će biti odlučeno i da li će biti deportovan ili će ostati u zemlji i moći da učestvuje na Australijan openu jer je sud odbio je zahtev federalnog tužilaštva da odloži suđenje i tužilaštvu da još dva dodatna dana za pripremu. U žalbi na odluku vlasti države Viktorija, Novakov pravni tim, naveo je da je on 16. decembra bio pozitivan na koronavirus. Na Prvom programu RTS-a od 23.35 specijalna emisija posvećena Novaku Đokoviću i razrešenju ovog skandala.

Federalni sud u Australiji objavio je dokumentaciju koju je advokatski tim Novaka Đokovića priložio uz žalbu na uskraćivanje vize.

Između ostalog naveli su da je medicinsko izuzeće koje je dobio dovoljna garancija da uđe u državu i učestvuje na prvom grend slemu u sezoni.

Pored toga, podneli su i transkript noći koju je proveo na ispitivanju na aerodromu, gde nije sve bilo odrađeno po proceduri.

"Najpre, Đoković je bio u tranzitu više od 25 sati, delegat je znao da Đoković iza sebe ima dug let iz Dubaija. Dalje, Đoković je izrazio šokiranost, iznenađenost i konfuziju jer je bio uveren da je uradio sve što je neophodno da bi ušao u Australiju i nije znao koje dalje informacije delegat želi od njega. Treće, Đoković je tražio dodatno vreme kako bi razgovarao sa Teniskim savezom Australije, agentima, advokatima, kako bi dobio dalje informacije koje je nameravao da iznese pred delegata", stoji između ostalog u dokumentu.

Dragan Caran, nekadašnji dopisnik RTS-a iz Australije, kaže da pred raspravu u federalnom sudu tenzije sve više rastu, a sve više pravnih stručnjaka veruje da će Vlada Australije ipak morati da pusti Novaka Đokovića da nesmetano učestvuje na AO u Melburnu.

Takođe, dodao je da postoje četiri rešenja za slučaj najboljeg tenisera na svetu.

Vlada Srbije uspela je da obezbedi da Đoković u hotelu dobija bezglutensku hranu, sprave za vežbanje, i laptop sa SIM karticom da bi mogao da bude u kontaktu sa svojima.

Dešavanja u vezi sa najboljim teniserom sveta mogla bi da naruše odnose dve države, kaže predsednik Skupštine Srbije.

Podrška Đokoviću stiže od mnogobrojnih sportista. Bogdan Bogdanović je na Instagramu objavio fotografiju u majici sa Novakovim likom. Teniska legenda Džimi Konors poslao je poruku organizatorima da treba da se bore za Novaka i da ne smeju da dozvole da se upropasti Otvoreno prvenstvo Australije.

U znak podrške najboljem teniseru sveta i juče je održan protest ispred Skupštine, a u Melburnu srpski iseljenici i dalje su ispred hotela u kojem je smešten Novak Đoković do konačne odluke suda u ponoć između nedelje i ponedeljka po našem vremenu.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи