Читај ми!

Како је изгледала целоноћна драма Ђоковића на аеродрому у Мелбурну

Жалба коју су адвокати Новака Ђоковића поднели Министарству унутрашњих послова Аустралије не садржи само разлоге за правдање медицинског изузећа од обавезне вакцине, већ и транскрипт догађаја који су се одвили по његовом слетању на аеродром у Мелбурну. Ђоковић је по доласку у Аустралију задржан читаву ноћ на испитивању, а документ који су његови представници приложили открива како је изгледала најдужа ноћ у животу најбољег тенисера света, проведена на аеродрому у Мелбурну.

Ђоковић је и даље је изолован у хотелу у Мелбурну где чека саслушање у суду заказано у поноћ између недеље и понедељка по нашем времену.

Тим од четири адвоката поднео је жалбу у којој се наводи да је позитиван налаз на ковид имао 16. децембра.

Поднет је и доказни материјал суду у којем описује до детаља шта се дешавало у моментима пре него што је Гранична полиција Аустралије одлучила да укине Ђоковићеву визу и нареди депортацију.

Како се наводи, између 00.21 и 00.52, са кратким прекидима, надлежни службеник је разговарао са Новаком.

Око 03.55 службеник је информисао тениског "броја 1" да ће бити издата службена белешка, која је издата око 04.11.

Новак тражио време да се консултује са агентима

Делегат је информисао Ђоковића о томе да добија 20 минута да пружи додатна објашњења.

Он је упитао делегата о могућности да се о свему сачека до 08.00, како би могао да контактира Тениски савез Аустралије и покуша да реши проблем. После даљег разговора, Ђоковић је затражио још мало времена да прикупи информације од свог агента, док је делегат рекао да о томе мора да разговара са својим надређенима.

Око 05.20, делегат је потврдио да је Ђоковић тражио још мало времена за одмор и разговор са својим тимом, за период од 08.00 до 08.30.

Ђоковић добио време за одмор и разговор са Тенис Аустралијом

Делегат је обавестио Ђоковића да је то у реду, да је разговарао са супервизорима и да су се они сагласили са тиме.

"Моји супервизори су више него срећни због чињенице да могу да вам пруже време за одмор", наведено је у цитату.

Испитивање је прекинуто у 05.22, а Новак је изведен из просторије за испитивање, док се следеће време у транскрипту односи на 06.07, због чега недостаје део транскрипта јер разговори нису вршени у просторији за испитивање.

Док је српски тенисер седео на софи изван просторије за испитивање, чекајући да му буде намештен кревет, супервизори су га посетили и питали да ли може да сачека до 08.30 и одложи обећано одмарање.

Ђоковић је рекао да може, али је навео и да жели помоћ и правну заштиту, односно савет, од својих представника који су у том моменту спавали и било је тешко урадити нешто више у тим раним јутарњим часовима.

Супервизори су навели да Ђоковићеви правни представници неће моћи да уложе жалбу поводом укидања визе све док одлука о укидању не буде донета.

"Што пре се донесе таква одлука, боље ће бити по Ђоковића и његове представнике", наводи се у транскрипту.

Даље се истиче да је Новак рекао да му је потребан разговор са неким и размишљање о томе шта му се ставља на терет јер је био у конфузији.

Буђење, прекид одмора и притисак да се испитивање настави

Супервизори су га напустили и он је отишао у кревет који је био припремљен у суседној просторији, што се вероватно догодило око 05.30.

"Недуго затим, вероватно око 06.00, делегат и супервизори су пробудили Ђоковића. Уследио је нови разговор у ком је Ђоковић изразио жељу да се сачека до 08.30, али је један од супервизора извршио притисак на њега да се одлука донесе одмах. Супервизор мује казао да више нема шта да се чека и да нема шта да се дода, иако је Ђоковић инсистирао на томе да би се појавио неки нови податак, уколико би добио шансу да разговара са адвокатима."

У наредним странама транскрипта, супервизор је притискао Новака да се испитивање настави одмах, а Ђоковић је рекао да је очигледно да желе да му укину визу и схватио је да је боље за њега да се испитивање настави.

Донета одлука о поништењу визе

Испитивање је прекинуто у 06.14, а око 07.29 делегат је донео одлуку. Он се у 07.39 вратио у просторију за испитивање, а три минута касније Ђоковић је информисан о одлуци.

У доказним наводима стоји да постоје забрињавајући подаци у процесу који је текао до доношења одлуке.

"Најпре, Ђоковић је био у транзиту више од 25 сати, делегат је знао да Ђоковић иза себе има дуг лет из Дубаија. Даље, Ђоковић је изразио шокираност, изненађеност и конфузију јер је био уверен да је урадио све што је неопходно да би ушао у Аустралију и није знао које даље информације делегат жели од њега. Треће, Ђоковић је тражио додатно време како би разговарао са Тениским савезом Аустралије, агентима, адвокатима, како би добио даље информације које је намеравао да изнесе пред делегата", стоји у документу.

Као четврти проблем се наводи да је делегат гарантовао Србину одмор до 08.30, као и разговоре са свим наведеним странама, а пети је да је Ђоковић био под притиском супервизора, који су инсистирали да ће брза одлука бити боља за њега.

"Да је Ђоковић добио обећано време, његови представници би могли да предузму даље кораке и да доставе нови материјал делегату, како би спречили укидање визе. У тим околностима, процедурално је нефер за делегата да донесе одлуку у моменту када је то урадио, а није сачекао 08.30 како би омогућио Ђоковићу да се одмори и консултује своје представнике, како је раније речено", пише у транскрипту са аеродрома.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво