Читај ми!

Novak ne odbrojava pobede već razmišlja samo o Nišikoriju, a dao je sud i o "slučaju Cicipas"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je zadovoljan pobedom nad Talonom Grikspurom u drugom kolu, ali je istakao da ne želi da učestvuje u "odbrojavanju pobeda" na Ju-Es openu na kojem može da ispiše nove stranice istorije već da razmišlja samo o sledećem izazovu. Novak je dao sud i o "slučaju Cicipas" i problemu koji je prouzrokovao grčki teniser dugim pauzama za toalet.

Đoković je podigao nivo igre i rutinski pobedio Grikspura u tri seta, obezbedivši duel sa Keijem Nišikorijem u trećoj rundi.

"Samo razmišljam o Nišikoriju, ne razmišljam niti učestvujem u bilo kakvom odbrojavanju. Raspoloženje jeste bolje, osećao sam se bolje na terenu. Vrlo sam zadovoljan svojim nastupom i nivoom svog tenisa. Nadam se da ću nastaviti u tom pravcu. Naravno da će mečevi biti sve teži jer će protivnici biti kvalitetniji", rekao je Đoković na pitanje našeg novinara Aleksandra Žigića.

Svetski "broj 1" se potom osvrnuo i na novi okršaj sa japanskim teniserom.

"Nišikorija dobro poznajem, znam šta me očekuje. Igrali smo u Tokiju sad na Olimpijskim igrama. Prilično dominantno sam pobedio taj meč, igrao izuzetno dobro. Ali grend slem je mnogo drugačiji, uslovi su drugačiji. On je najbolje rezultate beležio ovde u Njujorku, tako da nikakvog potcenjivanja nema – naprotiv, biću veoma spreman za borbu."

Đoković je prokomentarisao i situaciju oko Stefanosa Cicipasa koji se suočava sa teškim optužbama zbog dugih pauza tokom mečeva, posebno od Endija Marija i Aleksandera Zvereva.

"Što se tiče Cicipasa i cele ove situacije... Video sam da je negde izjavio da, ako ne radi ništa što je protiv pravila i ide u skladu s onim što je pravilo, zašto ga kritikuju i ako to prekrši da treba da ga kazne. U tome se slažem sa njim. Međutim, razumem Endija i Zvereva koji su se pobunili. Ipak treba da postoji neka granica, gde bi ti kao igrač osetio da si odsutan previše dugo i da to utiče na drugog igrača", zaključio je Đoković.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво