Читај ми!

Ђоковић подигао ниво игре и рутински победио Грикспура, следи Нишикори

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рутински се пласирао у треће коло Ју-Ес опена, победом над Холанђанином Талоном Грикспуром. Ђоковић је одиграо сигуран меч, за разлику од првог кола, дошавши до победе резултатом 6:2, 6:3, 6:2. У трећој рунди га очекује први озбиљнији испит – некадашњи финалиста Кеј Нишикори.

Новак полако подиже форму након пуних месец дана паузе, а прави противник за фино "штеловање" игре био је 121. играч на АТП ранг-листи.

Светски "број 1" добро се спремио за противника са којим се никада до сада није сусрео и он је био тај који се на терену питао од првог минута.

Направио је први брејк у четвртом гему и повео 3:1, да би до краја сета још једном одузео сервис ривалу и тај део игре решио у своју корист за округло пола сата.

У другом је такође два пута правио брејкове, али је један и претрпео, док у трећем није дозволио Грикспуру да га угрози и тријумфовао је после 100 минута тениса.

"Добар меч. Боље сам играо него у првом колу. Веома сам задовољан игром. Сервирао сам добро, пронашао сам ритам на сервису", рекао је Ђоковић који се мучио са почетним ударцем на старту турнира.

Он је навео да је његов ривал одличан сервер, због чега је морао добро да ритернира.

"Терао сам га да игра. Гледао сам његов меч првог кола против Штруфа и видео сам да сервира добро. Знао сам да ће ми кључ овде бити ритерн. Да га натерам да игра, да се креће. Он се и не креће баш добро. Мењао сам ритам. Веома сам задовољан какав је био мој ниво тениса. Све иде у добром смеру."

Ђоковића сада очекује први тежи испит на турниру, пошто је обезбедио дуел са некадашњим финалистом Ју-Ес опена Кејом Нишикоријем, који је после велике борбе у пет сетова елиминисао Мекензија Мекдоналда.

Ју-Ес опен почео је у понедељак и траје до 12. септембра, а игра се за наградни фонд од 57.500.000 долара.  

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво