Читај ми!

Devojčica kojoj je Novak poklonio reket ima srpsko ime i obožava tenis

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković u nedelju nije samo osvojio Vimbldon i ispisao nove stranice istorije "belog sporta", već je usrećio još jedno dete na tribinama, kao što je to bio slučaj prošlog meseca kada je trijumfovao na Rolan Garosu. Đoković je ovoga puta, nakon velikog uspeha, jedan od reketa kojim je igrao poklonio devojčici koja je sedela u prvom redu tribina.

Novak je osvojio šesti Vimbldon, a ukupno 20. grend slem trofej pobedom nad Mateom Beretinijem u finalu, rezultatom 6:7 (4-7), 6:4, 6:4, 6:3.

Time se izjednačio sa velikim rivalima Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na prvom mestu večne liste tenisera, da bi posle meča napravio gest kojim je ulepšao dan mladoj navijačici.

Devojčica je sa ocem sedela u prvom redu i u rukama držala transparent na kojem je bila Đokovićeva fotografija i reči "Broj 1, neverovatan, istorijski, ambiciozan, atraktivan".

Kako je posle objavio na društvenim mrežama, srpski as joj je dao vredan poklon jer je bila "najslađa", kao što je to učinio na Rolan Garosu poklonivši najmlađim navijačima prvo reket, a onda i kačket.

Britanski Telegraf je objavio da je u pitanju devojčica koja se zove Ivanka Li i koja trenira tenis, a Đoković joj je veliki uzor.

"Ivanka je oduševljena. Razgovarali smo telefonom i pitala me je "Šta se dogodilo, da li je ovo pravi reket?" Za to vreme sam šetala psa sa petogodišnjim sinom, pošto on zbog godina nije mogao da uđe na tribine. Volela bih da smo svi bili zajedno", izjavila je njena majka Kris za Telegraf.

Ona je otkrila da ćerka trenira tenis i da bi Novakov potez mogao mnogo da joj znači u daljem napredovanju.

"Igra tenis i zaista mnogo radi. Poboljšala se prilično u poslednja tri meseca. To je bio prvi put da je moja ćerka bila na finalu Vimbldona. Volela bih da joj reket donese sreću kako bi ona jednog dana mogla da bude na Vimbldonu. Ona apsolutno voli tenis, gleda svaki meč sa mnom."

Za kraj, otkrila je i da se Ivanka mnogo potrudila oko transparenta.

"Ona je smislila sve reči, osim poslednje. Želela je da poslednja reč bude kralj ili divan, ali sam ja želela da bude nešto smešno. Obožavamo Novaka zaista. On radi naporno i predstavlja sve što želite da jedan teniser bude. Toliko je dobar i ponizan", zaključila je majka Ivanke Li.  

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво