Čitaj mi!

Beretini nadigrao Karaceva za titulu u Beogradu

Italijanski teniser Mateo Beretini savladao je Rusa Aslana Karaceva sa 2:1 (6:1, 3:6, 7:6/7:0/) u finalu Otvorenog prvenstva Srbije u tenisu. Beretini je do pobede došao ubedljivo nadigravši Karaceva u taj brejku trećeg odlučujućeg seta.

Kraj meča, Karacev - Beretini 6:7, 6:3, 1:6

Beretini je pobednik turnira u Beogradu! Već na samom startu taj brejka Beretini uspeva da osvoji dva mini brejka za prednost od 3:0, da bi potom sigurno servirao i potvrdio vođstvo sa dva osvojena servisa za 5:0. Potom osvaja još dva mmini brejka za konačnih 7:0.

Karacev - Beretini 6:6, 6:3, 1:6

I Karacev uspeva posle duge borbe da sačuva svoj servis gem za izjednačenje i uvodi meč u taj brekj koji će odlučiti o šampionu.

Karacev - Beretini 5:6, 6:3, 1:6

Beretini siguran na servisu. Karacev će posle kraće pauze servirati za izjednačenje i taj brejk u meču.

Karacev - Beretini 5:5, 6:3, 1:6

Karacev siguran na svom servis gemu i izjednačuje na 5:5. Beretini servira.

Karacev - Beretini 4:5, 6:3, 1:6

Beretini ubedljivo osvaja svoj servis gem bez izgubljenog poena za 5:4. Karacev servira za ostanak u meču.

Karacev - Beretini 4:4, 6:3, 1:6

Nastavlja se ravnopravan duel u kome i Karacev i Beretini osvajaju svije servis gemove i meč ulazi u neizvesnu završnicu.

Karacev - Beretini 2:3, 6:3, 1:6

Karacev uzvraća brejkom! Beretini ne uspeva da sačuva svoj servis gem za prednost jer Karacev osvaja dve brejk lopte i već prvu pretvara u osvajanje gema. Servira za izjednačenje u gemovima.

Karacev - Beretini 1:3, 6:3, 1:6

Brejk za Beretinija! Na drugom servis gemu Karaceva Italijan osvaja dve brejk šanse, a Rus čini duplu setvis grešku i prepušta suparniku prednost od 3:1 u odlučujućem setu.

Karacev - Beretini 1:1, 6:3, 1:6

Na početku odlučujućeg seta oba tenisera uspevaju da osvoje svoje prve servis gemove. Iako je Karacev na svom servisu imao tri gem lopte, Beretini je uspeo da ih anulira ali je potom Rus uspeo da osvoji naredna dva poena za osvajanje servis gema. Nastavlja se vrlo izjednačena borba.

Kraj drugog seta, Karacev - Beretini 6:3, 1:6

Karacev izjednačuje na 1:1 u finalu. Rus dobro servira i osvaja svoj setvis gem za izjednačenje. U odlučujućem setu prvi servira Beretini.

Karacev - Beretini 5:2, 1:6

Karacev uspeva da sačuva čak dve brejk lopte i osvaja svoj set za 5:2. Beretini servira za ostanak u setu.

Karacev - Beretini 4:1, 1:6

Karacev nastavlja sa dobrom igrom u drugom setu i osvaja svoj servis gem za 4:1 iako je izgubio prva dva poena, ali je potom odigrao samouvereno da potvrdi prednost.

Karacev - Beretini 3:1, 1:6

Beretini osvaja svoj drugi servis gem i smanjuje prednost Karaceva koji se uspešno vratio u meč i servira da održi prednost u drugom setu.

Karacev - Beretini 2:0, 1:6

Brejk za Karaceva! Rus uspeva da dođe do prve brejk šanse na prvom servis gemu Italijana uspešno je pretvara u prednost na početku drugog seta. Servira da potvrdi vođstvo.

Karacev - Beretini 1:0, 1:6

Karacev uspeva da sačuva svoj prvi servis gem na početku drugog seta.

Kraj prvog seta, Karacev - Beretini 1:6

Beretini ubedljivo osvaja svoj servis gem i dobija prvi set sa 6:1 posle samo 27 minuta igre. Na početku drugog seta  prvi servira Karacev. 

Karacev - Beretini 1:5

Novi brejk Beretinija! Italijan i da trećem servis gemu osvaja novu brejk šansu koju pretvara u ubedljivu prednost od 5:1. Sada servira za osvajanje prvog seta.

Karacev - Beretini 1:4

Beretini uspeva da sačuva svoj servis gem i već posle 18 minuta igre ubedljivo vodi sa 4:1.

Karacev - Beretini 1:3

Brejk za Beretinija. Italijanski teniser prvi dolazi do brejk šanse koju pretvara u vođstvo i servira da potvrdi prednost.

Karacev - Beretini 0:0

Počeo je meč Karaceva i Beretinija. Italijanski teniser je prvi na servisu.

Očekuje se početak duela Karaceva i Beretinija

Italijanski teniser Mateo Beretini i Rus Aslan Karacev izašli su na teren i počeli zagrevanje, pa se uskoro očekuje početak njihovog finalnog duela na Otvorenom prvenstvu Srbije u tenisu.

U finalu Srbija opena nema srpskih tenisera, ne baš kao što su mnogi očekivali, ali svakako neće manjkati uzbuđenja u borbi za titulu u Beogradu.

Beretini je u polufinalu pobedio Japanca Danijela sa 6:1, 6:7, 6:0, dok je Karacev napravio veliki podvig i eliminisao Novaka Đokovića, takođe sa 2:1 u setovima

Đoković je priznao da ga je poraz zaboleo, dok je Rus pobedu u polufinalu opisao kao najvredniju u karijeri

Sada će imati priliku da osvoji trofej u Beogradu, što bi posetu prestonici Srbije učinilo nezaboravnom. 

Otvoreno prvenstvo Srbije u tenisu igra se za nagradni fond od 650.000 evra.