Читај ми!

Србија опен без Новака у финалу, Карацев славио после велике борбе

Аслан Карацев из Русије савладао је Новака Ђоковића са 2:1 по сетовима 7:5, 4:6, 6:4 и пласирао се у финале Србија опена. Меч је трајао три сата и 25 минута игре. Противник у финалу биће му Матео Беретини који је у другом полуфиналу победио Тара Данијела са 2:1 (6:1, 6:7, 6:0). Финале је на програму у недељу од 17.00. Пренос је на нашем Другом програму.

Сјајан меч одиграли су Ђоковић и Карацев. Како је сусрет одмицао игра се распламсавла.

Водила се велика и исцрпљујућа борба. Видели смо све што тенис чини занимљивим. Неколико преокрета, немогућих потеза, пуно трчања, срећног одбијања лоптице од врх мреже.

"Почишћне" су линије у неколико наврата. Дуги поени, од којих су неки имали и преко 30 размењених удараца. Ревија брејкова и пропуштених брејк прилика. На крају могао је да победи само један а то је вечерас био Аслан Карацев.

Ђоковић је одлично ушао у меч, уз један брејк дошао је до предности од 3:0, али је наизглед беспотребна нервоза у петом гему довела до рибрејка Караева.

Након тога противник је деловао боље на терену, у деветом гему поново је одузео сервис нашем тенисеру и имао прилику да сервисом реши сет. Међутим, Ђоковић је скупио снагу и вратио брејк. Ипак, већ у наредном гему Карацев понов стиже до брејк.

Потом је Карацев по други пут сервирао за сет, успео је да спаси три брејк лопте и освоји гем и сет 7:5.

Наставак је донео сличну слику. Новак је повео са 2:0. Карацев је одмах вратио брејк. Потом је успео да се извуче на свој сервис и изједначи. Затим је Ђоковић попустио и изгубио свој сервис гем, тако да је противник стигао до предности.

Новак је поново пропустио брејк прилику, па је Карацев дошао до 4:2 у другом сету. Већ на наредни сервис противника Новак је вратио брејк, а потом поново повео - 5:4. Новим брејком после велике борбе Ђоковић осваја други сет - 6:4.

Велика и беспоштедна борба у трећем сету. Играчи су успевали да сачувају своје сервисе иако су се суочавали са бројним брејк приликама. У првих шест гемова било је 3:3, а довољан податак каква се борба одвијала на терену је да је тај период трајао 50 минута. 

Први до брејка у трећем сету дошао је Карацев у седмом гему. Потом је Рус на сервис Ђоковића пропустио меч лопту. 

Оно што је пропустио на Новаков сервис Карацев је искористио на свој, противник осваја сервис и ставља тачку на сет и меч - 6:4 у одлучујућем сету.

Овако је протекао меч.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво