Читај ми!

Dve godine od odlaska Kobija Brajanta u legendu

U nedelju, 26. januara 2020. godine, svet sporta uzdrman je vešću o smrti Kobija Brajanta. On je, zajedno sa svojom ćerkom, šestoro putnika i pilotom, poginuo u padu helikoptera u Kalabasasu, u Kaliforniji.

Nesreća se dogodila kada je Brajant sa ćerkom išao na dečji košarkaši turnir u Tauzend Ouksu, u Orandž kauntiju. Tokom leta Brajantovog privatnog helikoptera (u pitanju je bio Sikorski  S-76B, kakav koristi i engleska kraljica) vremenski uslovi nisu bili najpogodniji. 

Kasnija istraga je utvrdila odsustvo u vazduhoplovu sistema TAWS (terrain awareness and warning system), čija upotreba nije bila neophodna prema važećim federalnim propisima, a koji je upravo predviđen za pomenute uslove za letenje.

Prošle godine porodica Brajant je izričito tražila da se godišnjica njegove smrti ne obeležava na poseban način, kao i da se ne dele sadržaji u vezi sa njegovom smrću na društvenim mrežama.

Kobi Brajant je draftovan od strane Šarlot Hornetsa, ali je posle trejda, koji je uključivao i Vlade Divca, otišao u Los Anđeles lejkerse.

Proveo je 20 NBA sezona u Kaliforniji, povukao se u aprilu 2016. godine. Pet puta je bio šampion najjače košarkaške lige sveta. Smatra se jednim od najboljih košarkaša svih vremena. Posthumno je postao član Kuće slavnih.

Protiv Toronto reptorsa 2006. godine postigao je 81 poen, što je drugi najveći broj poena koji je postigao jedan košarkaš tokom jednog meča.

Osvojio je Oskara za najbolji kratki animirani film "Draga košarko" 2018. godine, baziran na pismu koje je Brajant posvetio sportu kojim se bavio 2015. godine.

Na mnogo načina bio je osoba ostvarena i van košarke.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи