Брајант, Данкан и Гарнет у Кући славних

Коби Брајант, Тим Данкан и Кевин Гарнет чине класу 2020. године која ће бити уврштена у Кућу славних у Спрингфилду, преноси Атлетик.

Од раније је познато да се Коби Брајант налазио на списку играча који ће бити у избору за Нејсмитову Кућу славних, а сада је потврђено да је легендарни кошаркаш Лејкерса један од тројице изабраних.

Коби је са Лејкерсима освојио пет шампионских прстенова, од чега је два пута био најкориснији играч у финалу, а једном током регуларне сезоне. У 20 сезона колико је наступао у НБА, 18 пута био је члан "Ол стар" тима.

Освојио је две златне медаље са репрезентацијом САД на Олимпијским играма у Пекингу и Лондону. Његови бројеви 8 и 24 повучени су из употребе у Лејкерсима, али и у неколико других НБА тимова.

Поред Брајанта, класу 2020. године чине још и Тим Данкан и Кевин Гарнет.

Данкан je у пет наврата освајао титулу НБА лиге са Сан Антонио Спарсима, у којима је провео 19 сезона. Три пута је био најкориснији играч финала, а два пута регуларне сезоне најјачег кошаркашког такмичења. У 15 сезона изабран је за члана "Ол стар" утакмице, а његов дрес са бројем 21 повучен је из употребе у Спарсима.

Кевин Гарнет је за разлику од Брајанта и Данкана у лиги провео 21 годину. Каријеру је почео у Минесоти, потом играо за Бостон и Бруклин, пре повратка у Тимбервулвсе.

Шампионски прстен освојио је са Селтиксима 2008. године, док је четири године раније био најкориснији играч у НБА лиги. У шампионској години са Бостоном био је проглашен за најбољег дефанзивца такмичења.

Попут Данкана, 15 пута је учествовао на "Ол стар" мечу, а власник је златне медаље освојене на ОИ у Сиднеју 2000. године.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво