Читај ми!

Kokoškov: Ostvarili smo cilj, hvala igračima na dolasku

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Igor Kokoškov, zadovoljan je time što je ekipa završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvosa dve pobede u Tbilsiju.

Košarkaši Srbije pobedili su danas Švajcarsku u Tbilsiju u poslednjem meču grupe E , a trijumfom protiv Gruzije u petak, reprezentacija Srbije je izborila učešće na Evrobasketu.

"Zadovoljni napuštamo Tbilisi posle dve pobede iz dve utakmice protiv timova od kojih smo u prethonim mečevima izgubili. I Švajcarska i Gruzija sva takmičenja igraju u istom sastavu, dugo godina su zajedno, uigrani su i dobro organizovani, pa moramo reći da su u tom segmentu dosta ispred nas jer smo mi i u ovom 'prozoru' imali dosta novih lica u timu", rekao je Kokoškov za sajt KSS-a.

Iako je cilj ostavren, imao je Kokoškov šta da zameri što se današnje utakmice tiče.

"Posle informacije da smo pobedom protiv Gruzije ostvarili plasman na EP, malo smo u današnji meč ušli emotivno ispražnjeni. Nismo pristupili neozbiljno, već jednostavno je ta ispražnjenost ostavila određeni trag. Današnja pobeda je važna i pored toga što utakmica nije bila ni lepa ni dopadljiva za gledanje, cilj je ostvaren".

Video je Kokoškov probleme na obe strane terena. 

"Broj izgubljenih lopti govori o tome da napad nije bio tečan, sa druge strane nismo se dobro ni branili. Imali smo problema i sa njihovom zonom koju nismo uspeli da razbijemo šutem za tri poena", ocenio je Kokoškov.

"Ipak, ovu utakmicu je dobio karakter igrača koji nisu odustajali od pobede i koji su pokazali voljni momenat da sve urade kako bi se vratili u meč, došli do pobede i tako na najbolji mogući način završili ove kvalifikacije. Idemo dalje, ostvarili smo cilj i sada se okrećemo narednim takmičenjima".

Kokoškov se zahvalio igračima na dolasku i želji.

"Želeo bih da se zahvalim igračima na dolasku s obzirom na veoma komplikovane i nezgodne okolnosti i činjenicu da smo ponovo bili u balonu. Hvala im na tome što su na najbolji mogući način predstavljali svoju zemlju", zaključio je Kokoškov.

Evrobasket će biti održan 2022. godine u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji. 

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво