Читај ми!

Час кошарке Грузији, Србија декласирала противника и пласирала се на Европско првенство

Кошаркаши Србије савладали су Грузију са 92:66 и изборили пласман на Европско првенство. У последњем колу квалификација у недељу наша селекција игра против Швајцарске – 13.00 РТС1.

Србија се реванширала противнику за пораз у Београду (94:90) и то са високом каматом. Максимално мотивисано наша екипа је одиграла меч противи Грузије. Поштоване су замисли тренера Милојевића и резултат није изостао. После шутерски лошијег првог дела игре, наши су у наставку засули кош домаћина и стигли до убедљиве победе. Најбољи у нашој екипи био је млади играч Меге Петрушев.

Наша селекција је боље ушла у меч. Снажно у одбрани, због чега је противник постигао мало кошева и наши дошли до предности од 11:2. Међутим, тада је стао и наш шут, противник је серијом од 8:0 ушао у игру. Ниједна екипа није успевала да погоди за три поена.

Наставак је донео изједначену игру, Грузија је успела да поведе, али то је кратко трајало, у два наврата по један поен разлике. Потом су екипе погодиле и за три поена, противник једну, наши две. Везала је Србија још неколико добрих напада и на полувреме отишла са предношћу од 37:31.

Трећа четвтина је била пресудна. Наши су заиграли знатно агресивније. Шутем за три поена пробили су зону противника и брзо стили до двоцифрене предности. Потом је наша екипа наставила да погађа са дистанце и тако одржава предност. На крају трећег периода имали смо 14 поена разлике - 65:51.

Последња четвртина донела је, на неки начин, предају противника. Наши су погађали са свих позиција, и после пет минута игре имали смо предност од 24 поена - 78:54. Највећа предност износила је плус 28. На крају меча Србија - Грузија 92:66.

Најефикаснији у нашој екипи био је Петрушев са 27 поена, Анушић  22, Ребић 11, а Аврамовић девет. У тиму Грузије највише поена дао је  Шермадини  20, а Санадзе 15.

Овако је протекао меч у Тбилисију. 

Наредни меч, уједно и последњи у квалификацијама, Србија у недељу игра против Швајцарске. Дуел почиње у 13.00, с директним преносом на нашем Првом програму.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи