Partizanov rival u Evrokupu ne bi da igra

Predsednik Uniksa iz Kazanja Jevgenij Bogačev smatra da nastavak sezone u Evrokupu, koji je planiran za jul, nije dobro rešenje, te da bi svi trebalo da se okrenu pripremama za novu sezonu.

Kao što ste mogli da pročitate u našoj opširnoj analizi, šanse da se košarkaška sezona u Evropi nastavi sve su manje i manje. 

Evroliga će do 24. maja doneti odluku o eventualnom nastavku sezone u svoja dva takmičenja, Evroligi i Evrokupu. 

Ruski Uniks bi u četvrtfinalu Evrokupa trebalo da odmeri snage sa srpskim vicešampionom Partizanom, koji bi, da je situacija redovna, imao predsnot domaćeg terena do finala.

"Čekamo da se Evroliga objavi odluku 24. maja. Ne mislim da će se sezona nastaviti, iako oni to žele. Igrati bez gledalaca nama ne odgovara. Zatim, imamo zadatak da sakupimo Amerikance, ali šta ako ih ne puste da se vrate? Jednostavno, bilo bi bolje da nema nastavka, jer on ne izaziva interesovanje", poručuje Bogačev za ruski portal ”sport.ru” i dodaje:

"Potrebno je pripremiti se za novu sezonu. I ne daj Bože da ona ne počne na vreme. Uzalud se trudimo da odložite neminovnu olduku. Protivim se tome da se sezona nastavlja krajem jula. Neki od igrača će do tada već biti u drugim timovima ", zaključio je predsednik Uniksa.

Slično razmišlja i trener Partizana, italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri, koji smatra da sezonu ne možemo da povratimo.