Тринкијери: Не можемо да се повратимо, није сигурно ни око продужетка сарадње са Партизаном

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери изјавио је да није оптимистичан по питању наставка кошаркашке сезоне која је прекинута због пандемије корона вируса.

"Покушавам да се не жалим, радим све да се не осећам као да сам преварен овим прекидом. У оба такмичења имали смо одличну позицијиу, али тренутно је здравље главна ствар, разговор о спорту је бескорисна, маргинална тема", рекао је Тринкијери за италијански портал La provincia di Como.

У тренутку прекида сезоне црно-бели су први тим у АБА лиги, док су у Еврокупу обезбедили предност домаћег терена пред четвртфиналне против Уникса.

"Све ће бити познато средином месеца, АБА би требало да се усклади са Еврокупом и Евролигом, али мислим да не можемо да се повратимо. Чак и да се деси, можда на једном месту, то би било чудно и апсолутна нова ствар за све тимове", рекао је италијански стручњак и истакао да су резултати његове екипе у тренутку прекида показатељ да су током сезоне радили добро, иако како каже, нису били ни најјача ни најталентованија екипа.

Тринкијери је упитан и о свом ангажману у Партизану.

"Што се тиче мог продужетка сарадње са Партизаном, ништа не знамо сигурно. Шитуација није јасна у целом свету када је посао у питању", закључио је Тринкијери.