Okupljanje košarkaša Srbije pred start kvalifikacija za SP

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se hotelu "Kraun plaza" u Beogradu uoči utakmica na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Prvi meč na programu je u petak protiv Austrije u dvorani "Aleksandar Nikolić", drugi je tri dana kasnije protiv Gruzije.

Pomoćnik selektora Jovica Antonić dočekao je u beogradskom hotelu "Kraun plaza" 13 košarkaša, a u toku dana priključiće se i Marko Todorović iz Bilbaoa.

U Beogradu su se okupili Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan), Marko Simonović (Zenit), Milan Mačvan (Bajern), Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul), Miroslav Raduljica (Đangsu dragons) i Đorđe Gagić (Ješilgirešun).

Na spisku selektora Aleksandra Đorđevića, koji večeras dolazi u Srbiju, našla su se još devetorica košarkaša iz Evrolige, ali njima klubovi nisu dozvolili da igraju za reprezentaciju.

Utakmica između Srbije i Austrije igra se u petak u dvorani "Aleksandar Nikolić", kao i tri dana kasnije protiv Gruzije.

"Imamo deset novih igrača, mnoge od njih na organizatorskim pozicijama i treba prvo njih da uvedemo u sistem da bismo na utakmici koliko-toliko izgledali kao tim i igrali onako kako želimo. Ovo je nova situacija za nas, ali i ostale reprezentacije imaju isti problem. Probaćemo da kroz ovih nekoliko treninga što više uvedemo igrače u naš način igre", rekao je pomoćnik selektora Đorđevića, Jovica Antonić.

Na širem spisku pred prvi "prozor" kvalifikacija našla su se 24 igrača, od kojih devetorica imaju klupske utakmice Evrolige u terminu utakmice sa Austrijom i zato ne mogu da se stave na raspolaganje Đorđeviću.

"Ovih 14 igrača sigurno imamo za dve utakmice, a uskoro ćemo znati da li ćemo za ponedeljak dobiti, a verovatno hoćemo, neke igrače iz Evrolige, pa da protiv Gruzije nastupimo u kompletnijem sastavu", objašnjava Antonić.

"Danas ćemo napraviti lagan uvod, upoznavanje, pa da se spremimo za petak", priča kapiten Srbije Milan Mačvan.

"Nema mnogo vremena za upoznavanje, uigravanje, ali uz pozitivnu atmosferu i podršku publike očekujem da dobijemo te dve utakmice i to je najbitnije", dodao je Mačvan.

O izmenjenom sastavu nacionalnog tima, usled nesporazuma i sukoba Fibe i Evrolige, Mačvan kaže:

"Malo sam razgovarao sa selektorom, malo gledao kroz medije, ali dobra je ekipa... Drago mi je da je Radulja stigao, tu su Birča i Simonović od "starosedelaca"... Poznajem igrače i mislim da ne bi trebalo da bude problema da se ostvare ove dve pobede. Ima dosta mlađih igrača, igrao sam sa Tepićem i Gagićem, znam Savu Lešića, protiv Pena sam igrao nedavno u nemačkom prvenstvu, Đokovića znam iz FMP-a... Cilj je da se uspostavi dobra i radna atmosfera od prvog dana, jer nema mnogo vremena za upoznavanje i uigravanje", jasan je Mačvan. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво