Čitaj mi!

Đilas: Srpski klubovi treba da napuste ABA ligu!

Košarkaški savez Srbije i srpski klubovi koji bi trebalo da igraju u regionu, u sredu će ozvaničiti stav prema ABA ligi. Predsednik KSS Dragan Đilas najavio da će srpski klubovi napustiti takmičenje.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas najavio je za sredu (13 časova) sastanak sa klubovima, posle kojeg bi trebalo da se ozvaniči stav prema regionalnom takmičenju u sadašnjem formatu.

"Čeka nas u sredu sastanak sa našim klubovima. Očekujem da ćemo učiniti sve što je neophodno da reprezentacije ne trpe, a to znači da naši klubovi moraju da se izjasne da više neće igrati ovakvu ABA ligu", rekao je Dragan Đilas.

"FIBA nema ništa protiv da ABA liga postoji, ali ne ovakva, koju drže privatna lica, već da bude u vlasništvu 12 klubova samo sa teritorije SFRJ. Takvu ligu bi i Evroliga prihvatila kao naslednika ABA lige. Razgovaraću i sa Vujoševićem, Danilovićem, Čovićem i svima koji su deo srpske košarke", dodao je Đilas.

Izvršni odbor FIBA zaseda 18. juna, posle čega bi mnoge stvari u vezi sa regionalnim takmičenjem sledeće sezone trebalo da budu poznate.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 14. jun 2015, 11:53) - n381 [neregistrovani]

Nerešni statusi

Problem su i vlasnički odnos u klubovima koji treba iz nejasnog sopstvenog položaja da finsiraju Ligu i preuzmu vlasničko upravljanje na 50% do 70% !