Читај ми!

Srbija u Oslu napada A Ligu nacija (20.45, RTS1)

Fudbalska reprezentacija Srbije protiv Norveške u gostima igra poslednji meč u ovom ciklusu B Lige nacija. Pobeda u Oslu garantuje plasman u elitni rang takmičenja, ali i učešće u baražu za naredno Evropsko prvenstvo, kao i drugi šešir pred žreb za kvalifikacije za kontinentalni šampionat. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a od 20.45, kretanje rezultata pratite na našem portalu.

Posle pet odigranih utakmica u Četvrtoj grupi B Lige nacija, fudbaleri Srbije došli su u situaciju da im u Oslu igra samo pobeda - a onda donosi trostruku korist.

Ukoliko savladaju ekipu od koje su doživeli jedini poraz u ovom ciklusu (u Beogradu Norvežani slavili 1:0), "orlovi" će zauzeti prvo mesto u grupi, koje garantuje plasman u A Ligu nacija, u kojoj se takmiče najkvalitetnije evropske selekcije.

Ali, to nije sve. Prvo mesto u grupi donelo bi i drugi šešir pred žreb za kvalifikacije za naredni kontinentalni šampionat, ali i dodatni put ka turniru u slučaju neuspeha u istim.

Očigledno, ulog je veliki, a to znaju i "orlovi" predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, koji je najavio ofanzivnu igru svog tima i na "Uleval" stadionu u Oslu.

Srbija ni ovog puta neće biti kompletna, pošto u sastavu opet nema Milenkovića, Rajkovića i Ristića, ali ni Sergeja Milinković-Savića, koji je protiv Švedske zaradio žuti karton i automatsku suspenziju.

"Orlovi" su odradili poslednji trening pred meč, a raduje vest da se najbolji strelac u istoriji reprezentacije Aleksandar Mitrović oporavio od povrede dobijene u meču protiv Švedske, u kojoj je zabeležio het-trik, pa će biti na raspolaganju selektoru za meč u Oslu.

Srpski fudbaleri prošetali su prestonicom Norveške, a onda odradili i sada već tradicionalno razgibavanje u centru grada.

Treba dodati da je meč na "Uleval" stadionu i jedna od poslednjih provera srpskog tima pred Mundijal u Kataru koji počinje krajem novembra.

Meč u Oslu igra se od 20.45 uz direktan prenos na Prvom programu Radio-televizije Srbije, dok kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво