Читај ми!

Блистава ноћ Александра Митровића, Швеђани осетили моћ "орлова"

Убедљивим резултатом 4:1, али и још убедљивијом игром фудбалери Србије савладали су Шведску у мечу претпоследњег кола Групе 4 Б Лиге нација. Швеђани повели, а онда осетили сву моћ Пиксијевих "орлова". Маестрални Александар Митровић уписао хет-трик, Саша Лукић употпунио дивну фудбалску ноћ на стадиону "Рајко Митић".

Фудбалска репрезентација Србије под диригентском палицом Драгана Стојковића Пиксија, одиграла је против Шведске једну од најбољих утакмица у новијој историји националног тима. Резултат није изостао, па су "орлови" славили убедљив тријумф 4:1.

Као што је и најавио, Пикси је на терен стадиона "Рајко Митић" извео офанзиван састав, који су у шпицу предводили Александар Митровић и Душан Влаховић.

Србија је у поптуности доминирала у мечу против ривала који је у Београд дошао без великог резултатског притиска, али са жељом да помрси конце фаворизованом ривалу.

И Швеђани су први дошли до гола. Играо се 15. минут када се Дејан Кулушевски добро снашао у дуелу са одбраном Србије, упослио Класона који није имао тежак посао да савлада Вању Милинковић-Савића.

Није рани погодак нимало пољуљао игру "орлова", који су већ после три минута дошли до изједначења. Андрија Живковић послао је употребљив центаршут, а Александар Митровић високо скочио и постигао први гол на мечу.

Имали су "орлови" више од игре, направили неколико добрих шанси, Влаховић се два пута нашао у прилици, али се није најбоље снашао - једном је каснио на центаршут, други пут његов ударац одбранио је голман Олсен.

Ипак, Олсен није имао решења у финишу првог полувремена, када је Душан Тадић извео корнер, а Митровић још једном био најбољи у скоку и донео предност "орловима".

Није се много тога променило ни у наставку. Србија је диктирала темпо, стварала прилике, док су Швеђани били прилично безопасни испред српског гола.

Добру игру "орлови" су искористили већ у 48. минуту, када је Александар Митровић крунисао сјајан контранапад своје екипе и лепу асистенцију Влаховића и постигао свој трећи погодак на мечу.

Помоћни судија подигао је заставицу, али је ВАР утврдио је гол регуларан, што је означило почетак великог славља српског тима.

Нападач Фулама постигао је 49. гол у каријери у дресу националног тима.

До краја меча играло се у нешто споријем ритму, али је Србија успела да постигне још један погодак - Саша Лукић је фантастичним ударцем слабијом левом ногом савладао Олсена четврти пут и поставио коначан резултат.

Није било све савршено на стадиону "Рајко Митић" - атмосфера је била одлична иако су на трибинама били навијачи млађи од 14 година, док је жути картон зарадио Сергеј Милинковић-Савић, па неће бити на располагању селектору у делу са Норвешком у уторак.

А управо ће тај дуел одлучити победника Групе 4 и екипу која ће у наредном циклусу играти у најјачем рангу Уефиног такмичења.

После пет одиграних кола, Норвешка и Србија имају по 10 освојених бодова, Словенија је трећа са 5, док је Шведска на зачељу са 3.

Да би "орлови" освојили прво место у групи, неопходно је да тријумфују у Ослу, пошто су у Београду Норвежани славили минимални тријумф.

Победник групе ће имати и један пут више ка наредном Европском првенству, пошто ће учествовати у баражу, без обзира на пласман у квалификацијама.

Утакмица против Шведске била је и последња коју је национални тим играо на домаћем терену пре Мундијала у Катару, који почиње крајем новембра.

Уколико "орлови" буду играли као против Шведске, имамо чему да се надамо на смотри најбољих светских репрезентација.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво