Čitaj mi!

Piksi: Ančeloti i ja ćemo pričati o Joviću

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izjavio je da će sa trenerom Real Madrida Karlom Ančelotijem razgovarati o napadaču naše selekcije Luki Joviću.

Bivši fudbaler Crvene zvezde dobijao je malo prilike da igra u Madridu minule sezone, ali se upisao u strelce na poslednje dve utakmice nacionalnog tima u trijumfima nad Slovenijom (4:1) i Švedskom (1:0) u Ligi nacija.

"Ili će Karlo mene da zove ili ću ja njega, videćemo...Verujem u Luku Jovića, to je gol-igrač velikog kvaliteta, treba ga probuditi, treba mu nešto naći da bi eksplodirao. Drago mi je što nam je doneo ovako važnu pobedu u Švedskoj, ali i njemu je bilo vrlo važno zbog samopouzdanja jer se upisao u listu strelaca", izjavio je Stojkovih posle trijumfa nad Šveđanima u predgrađu Stokholma Solni.

Selektor je poručio da je želeo da pruži sanšu svim fudbalerima na koje računa u mečevima Lige nacija.

"Mi imamo 30 igrača i nefer je i neljudski da je tu 30 igrača, a da neko ne igra. Nema veze sa trenerskim, ljudski nije u redu, tako da ne vidim problem. Nije bitno ko će početi i ko će ući u igru, važno je da razumeju kako hoćemo da igramo i da to koriste bez obzira na ime. Meni je svejedno ko je levo ili desno, drago mi je da razumeju i da su ljudi koji ovo gledaju zadovoljni", objasnio je Stojković.

Napadač Real Madrida i "orlova" Luka Jović osvrnuo se na novu dobru partiju u dresu Srbije.

"Ulazim u šanse, nije mi bilo potrebno mnogo, malo manje od 180 minuta, nadam se da ću nastaviti u istom ritmu i da ću sezonu da završim na najbolji mogući način i tako isto sledeću. Osetio sam situaciju, nije bilo uigrano, to mi napadači najbolje znamo, video sam da je Pavlović viši od čuvara i jednostavno sam znao da će tu lopta da dođe", rekao je Jović.