Читај ми!

Srbija saznaje protivnike na Svetskom prvenstvu (RTS1, 18.00)

Fudbalska reprezentacija Srbije će od 18.00 časova saznati protivnike na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru. Direktan prenos žreba u Dohi pratite na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti.

"Orlovi" su odličan kvalifikacioni ciklus krunisali pobedom nad Portugalijom na gostujućem terenu u poslednjem kolu i tako izborili direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Katari.

Izabranici Dragana Stojkovića nalaze se u trećem šeširu na žrebu, zajedno sa selekcijama Senegala, Irana, Maroka, Japana, Tunisa, Poljske i Južne Koreje, sa kojima se ne mogu sastati.

Žreb će biti održan u Dohi, a vodiće ga Karli Lojd, Džermejn Dženas i Samanta Džonson, a pomagaće im Kafu, Lotar Mateus, Ali Daei, Bora Milutinović, Tim Kejhil, Džej-Džej Okoča, Rabah Mađer.

Ovde možete pročitati ostale detalje žreba. 

"Imena protivnika nisu toliko bitna, zanima me isključivo reprezentacija Srbije. Bavim se našim stilom igre, našom taktikom, sistemom i zadacima koje je potrebno da uradimo da bismo došli do cilja. Teren je jedino merilo i potpuno je svejedno protiv koga igrate. Naročito u ovom modernom fudbalu koji gledamo i u kome uživamo, pokazalo se u više navrata da ime protivnika ne znači ništa", izjavio je Stojković uoči žreba.

"Tako govorim i svojim igračima, zahtevam od njih da se fokusiraju na svoju igru i da budu maksimalno fokusirani na svoj deo posla", dodao je on.

"Koju god reprezentaciju da dobijemo na žrebu, biće to dobra i interesantna grupa koju će cela nacija sa nestrpljenjem iščekivati i jedva čekati početak Svetskog prvenstva. Čak će i posle žreba biti rano za bilo kakve prognoze, jer nas više od sedam meseci deli do prve utakmice u Kataru", istakao je Stojković.

Ceremonija izvlačenja učesnika grupa na Svetskom prvenstvu u Kataru održaće se u 18.00 časova po našem vremenu.

Direktan prenos je na RTS1, strim na RTS Planeti, a tok žreba pratite i na našem portalu. 

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се