Читај ми!

Mančester spremio novac za Kejna, hoće li to smiriti navijače "đavola"

Vlasnici Mančester junajteda, među navijačima ozloglašeni Džoel i Avram Glejzer, skovali su plan kako da “đavole” vrate na sam vrh engleskog fudbala, a istovremeno pristalice slavnog kluba privole na svoju stranu – spreman je novac za dovođenje Harija Kejna.

Hari Kejn je već godinama jedan od najboljih, ako ne i najbolji napadač u Premijer ligi. Krajem svake sezone licitira se gde bi reprezentativac Engleske mogao da nastavi karijeru, a ostrvski mediji pišu da Mančester junajted sprema ponudu koja se ne odbija.

Navodno, vlasnici tima sa "Old Traforda", braća Džoel i Avram Glejzer, spremili su 90 miliona funti (oko 104 miliona evra) kako bi privoleli bord Totenhema da najboljeg igrača pusti u rivalske redove.

U vreme pandemije koronavirusa, takav novac je pravo malo bogatstvo, pošto je poznato da su evropski klubovi, naročito oni najbogatiji, u velikim finansijskim problemima.

S druge strane, čini se da je Kejn prerastao sredinu u kojoj pruža blistave partije. Totenhem nije ni blizu osvajanja trofeja, iako je pre dve sezone igrao u finalu Lige šampiona, a upravo osvajanje velikih takmičenja mogao bi da bude motiv za Kejna da napusti tim iz Londona.

Kejn je ove sezone najbolji strelac Premijer lige sa 21 postignutim pogotkom, ali i najbolji asistent sa 13 dodavanja saigračima koji su pretvoreni u golove.

Pored toga, Kejn u juli puni 28 godina, u najboljim je igračkim godinama, potpuno je sazreo i bio bi jedno od najboljih pojačanja Junajteda u poslednjih desetak godina.

Istovremeno, braća Glejzer smatraju da bi dovođenjem Harija Kejna nekako uspeli da umire navijače, koji sve češće i sve burnije iskazuju svoje nezadovoljstvo politikom vlasnika kluba, odnosno njihovom "nezainteresovanošću" za ambicije kluba.

Navijači su protiv Glejzera otkako su kupili klub 2005. godine, a na njihovu stranu stao je i Dejvid Bekam, koji je 2010. godine nosio zeleno-zlatni šal, simbol bune protiv Glejzerovih.

Negodovanja i protesti pristalica "đavola" intezivirali su se u poslednjih desetak dana, otkako je klub prvo prihvatio poziv, a onda se i povukao iz novoformirane Superlige, a sve je kulminiralo upadom navijača na stadion u nedelju, koji je prouzrokovao odlaganje najveće utakmice engleskog fudbala, između Junajteda i Liverpula.

Američki vlasnici crvenog Mančestera smatraju da "para vrti gde burgija neće", pa se nadaju da će dovođenje Kejna smiriti navijače, ali i pomoći timu Olea Gunara Solskjera da vrati šampionski trofej na "Old Traford" prvi put od sada već daleke 2013. godine.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво