Читај ми!

Навијачи Манчестер Јунајтеда упали на Олд трафорд, меч са Ливерпулом одложен

Око 200 навијача Манчестер Јунајтеда пробило се кроз баријере и упало је на терен стадион Олд Трафорд уочи дуела свог клуба и Ливерпула. Манчестер јунајтед објавио званично да меч неће бити одигран у недељу.

Као вид протеста против власника клуба, породице Глејзер, они су се окупили и испред хотела у коме се налазе фудбалери Манчестер Јунајтеда уочи поласка на стадион.

Органи реда су успели да обуздају навијаче и да их потом изведу ван стадиона.

Навијачи су упалили неколико бакљи на стадиону, али је, према извештајима, њихова намера била да све прође у миру. Никаквих сукоба или нереда, сходно томе, није било.

Навијачи су почели да се окупљају неколико сати пре почетка меча. Како је њихов број порастао, упутили су се ка Минхен тунелу, који се налази испод трибине која носи име по Бобију Чарлтону.

Анти-Глејзер покрет је доста изражен међу навијачима Јунајтеда, а посебно је порастао након неуспелог учлањења Манчестер Јунајтеда у европску Суперлигу.

Америчка породица Глејзер је купила клуб за 790 милиона фунти 2005. године. Они су такође власници Тампа Беј Баканирса у НФЛ лиги.

Првобитно је било истицано да ће меч бити одигран, јер, како су тврдили организатори, ковид протоколи нису прекршени, пошто навијачи нису стигли до свлачионица.

У међувремену је постало јасно да то неће бити тако лако, те фудбалери два клуба уопште нису долазили на стадион. Након доста спекулација испред врата и много разговара иза затворених врата, донета је одлука, коју је Манчестер јунајтед званично потврдио, да меч неће бити одигран у недељу.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво