Читај ми!

Dodić selektor mlade reprezentacije Srbije

Mladen Dodić je novi selektor mlade reprezentacije Srbije, odlučio je Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije. Razmatrana je i odluka Komisije za žalbe UEFA, koja je odbacila žalbu FSS-a na kazne donete posle prekinute utakmice, pa je odlučeno da FSS podnese žalbu Nezavisnom arbitražnom sudu sporta u Lozani.

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) imenovao je danas Mladena Dodića za novog selektora mlade nacionalne reprezentacije.

Dodić je izabran jednoglasno na predlog potpredsednika FSS-a zaduženog za A i mladu reprezentaciju Sava Miloševića, a na toj dužnosti zameniće Radovana Ćurčića, koji je prošlog meseca preuzeo kormilo seniorskog državnog tima.

"Trudiću se da nastavim putem uspeha koji je trasirao prethodni selektor Radovan Ćurčić sa svojim stručnim štabom i kvalitetnom generacijom mladih reprezentativaca", izjavio je Dodić.

Sa doskorašnjim trenerom Jagodine dogovorena je saradnja do završetka prvenstva Evrope juna 2015. godine u Češkoj, saopšteno je na sajtu FSS-a.

Dodić je u dosadašnjoj karijeri radio kao šef stručnog štaba Napretka iz Kruševca, Novog Pazara, Dinama iz Vranja, Javora i Jagodine, koju je prošle sezone vodio do finala Kupa Srbije i trećeg mesta u nacionalnoj Superligi.

"Članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su uverenje da će Ćurčić i Dodić odličnom saradnjom u vremenu koje dolazi omogućiti maksimalne preduslove za našu mladu reprezentaciju pred kontinentalno takmičenje, ujedno i kvalifikaciono za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru", navodi se na sajtu FSS-a.

Na današnjem sastanku izabrana su još četiri selektora na predlog direktora mlađih selekcija u FSS Mitra Mrkele.

Za selektora U-16 reprezentacije (igrači rođeni posle 1. januara 1999. godine) izabran je Milan Đuričić, a za selektora U-15 reprezentacije (igrači rođeni posle 1. januara 2000. godine) Marko Mitrović.

Novi selektor A ženske reprezentacije Srbije je Boris Arsić, trener ŽFK Spartak iz Subotice, a za selektora U-16 ženske reprezentacije izabrana je Suzana Stanojević.

Razmatrana je i odluka Komisije za žalbe UEFA, koja je odbacila žalbu FSS-a na kazne donete posle prekinute utakmice sa Albanijom, u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Odlučeno je da FSS podnese žalbu Nezavisnom arbitražnom sudu sporta u Lozani, a o svim koracima javnost će biti pravovremeno obaveštena.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво