Boban Janković – predsednik opštine Mionica i biciklista

Boban Janković, predsednik opštine Mionica, prvi je predsednik opštine u Srbiji ikada koji je zajedno sa legendarnim biciklistima Sašom Gajičićem i Ivanom Stevićem obišao trasu Trke kroz Srbiju na bicikli. Janković je organizatorima Trke kroz Srbiju predstavio Mionicu, ali i prelepe krajeve u Banji Vrujci i predele oko Struganika, gde se nalazi i rodna kuća Vojvode Živojina Mišića.

Treću godinu zaredom, Mionica će biti domaćin etape na biciklističkoj Trci kroz Srbiju.

Obilazak staze organizatora uoči same trke nije novina, ali je retkost da jedan predsednik opštine obiđe čitavu trasu i to na bicikli.

Upravo to je učinio gospodin Boban Janković, predsednik opštine Mionica, koji je u društvu jednog od najboljih biciklista Srbije svih vremena Saše Gajičića i našeg četvorostrukog olimpijca Ivana Stevića, izvezao najzanimljivije deonice druge etape koja će se 2. septembra voziti iz Mionice sve do Požarevca u dužini od 160 kilometara.

Boban Janković je na ovaj način postao pravi promoter sporta i biciklizma u ovom delu Srbije, ali i predstavio organizatorima Trke kroz Srbiju ovaj prelep kraj naše zemlje, iz jednog potpuno drugačijeg ugla.

Prilikom izviđanja staze, organizatori su posetili i rodnu kuću Vojvode Živojina Mišića u prelepom Struganiku, koja predstavlja pravi istorijski, kulturni, ali i turistički biser ovog kraja.

Direktor Trke kroz Srbiju Vladimir Kuvalja bio je impresioniran fizičkom spremom predsednika opštine Mionica Bobana Janovića, ali i samim obilaskom rute druge etape.
Organizatori su obišli i prelepu Banju Vrujci, još jednu turističku atrakciju u Mionici. Poruka gospodina Jankovića u ovim teškim vremenima pandemije Kovid19 je jasna.

Trka kroz Srbiju voziće se od 31. avgusta do 3. septebra, sa Jahorine, preko Zlatibora, Mionice, Požarevca, Beograda, Zrenjanina, sve do novog Sada gde će biti i cilj ovogodišnje, jubilarne 60. trke.

Kadrovi su napravljeni za potrebe samog priloga i snimanja, a svi učesnici u obilasku staze koristili su tokom same vožnje i obilaska i posete lokacijama kompletnu zaštitnu opremu, maske i kacige. 

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се