Читај ми!

Џејкобс најбржи у Европи, Сандра Перковић помера границе

Олимпијски шампион Ламонт Марсел Џејкобс постао је и шампион Европе на 100 метара, на шампионату у Минхену. Шесто узастопно злато на европским шампионатима освојила је Сандра Перковић у бацању диска.

Врло доминантно је Ламонт Марсел Џејкобс дошао до злата на Европском првенству у Минхену и освојио прво злато за Италију још од Пјетра Менее.

Олимпијски шампион из Токија истрчао је 100 метара за 9.95 секунди, оставивши иза себе два Британца - Жарнел Хјуз је освојио сребро са 9.99, а бронзу Џеремаја Азу са 10.13.

Јоп једна олимпијска шампионка дошла је до златне европске медаље и то шесте узастопне - Сандра Перковић тријумфовала је у бацању диска.

Хрватица је диск бацила 67.95 метара, само 8 центиметара више од другопласиране Кристин Пуденц. И бронза остаје у Немачкој, освојила је Клодин Вита.

Велика драма виђена је у скоку удаљ, пошто је по завршетку такмичења поништен скок Британца Финчам-Дјукса.

Злато је сјајним скоком освојио Грк Милтијадис Тентоглу од 8.52, сребро је на крају припало Швеђанину Монтлеру, док је бронзу освојио Жил Помери, обојица са 8.06, колико је скочио и Британац.

Изненађење је виђено у женском финалу на 100 метара, а прве три такмичарке завршиле су трку у једној стотинки.

Златно је изборила Немица Ђина Ликенкемпер са временом 10.99, колико је имала и Швајцаркиња Муђинга Камбунђи, док је Британка Неита била за стотинку спорија.

Јакуб Ингебригтсен одбранио је злато на 5.000 метара, док је Немац Никлас Каул спектакуларном трком на 1.500 метара дошао до титуле шампиона Европе у десетобоју.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво