Читај ми!

Новак не одбројава победе већ размишља само о Нишикорију, а дао је суд и о "случају Циципас"

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић био је задовољан победом над Талоном Грикспуром у другом колу, али је истакао да не жели да учествује у "одбројавању победа" на Ју-Ес опену на којем може да испише нове странице историје већ да размишља само о следећем изазову. Новак је дао суд и о "случају Циципас" и проблему који је проузроковао грчки тенисер дугим паузама за тоалет.

Ђоковић је подигао ниво игре и рутински победио Грикспура у три сета, обезбедивши дуел са Кеијем Нишикоријем у трећој рунди.

"Само размишљам о Нишикорију, не размишљам нити учествујем у било каквом одбројавању. Расположење јесте боље, осећао сам се боље на терену. Врло сам задовољан својим наступом и нивоом свог тениса. Надам се да ћу наставити у том правцу. Наравно да ће мечеви бити све тежи јер ће противници бити квалитетнији", рекао је Ђоковић на питање нашег новинара Александра Жигића.

Светски "број 1" се потом осврнуо и на нови окршај са јапанским тенисером.

"Нишикорија добро познајем, знам шта ме очекује. Играли смо у Токију сад на Олимпијским играма. Прилично доминантно сам победио тај меч, играо изузетно добро. Али гренд слем је много другачији, услови су другачији. Он је најбоље резултате бележио овде у Њујорку, тако да никаквог потцењивања нема – напротив, бићу веома спреман за борбу."

Ђоковић је прокоментарисао и ситуацију око Стефаноса Циципаса који се суочава са тешким оптужбама због дугих пауза током мечева, посебно од Ендија Марија и Александера Зверева.

"Што се тиче Циципаса и целе ове ситуације... Видео сам да је негде изјавио да, ако не ради ништа што је против правила и иде у складу с оним што је правило, зашто га критикују и ако то прекрши да треба да га казне. У томе се слажем са њим. Међутим, разумем Ендија и Зверева који су се побунили. Ипак треба да постоји нека граница, где би ти као играч осетио да си одсутан превише дуго и да то утиче на другог играча", закључио је Ђоковић.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи