Читај ми!

Беретини надиграо Карацева за титулу у Београду

Италијански тенисер Матео Беретини савладао је Руса Аслана Карацева са 2:1 (6:1, 3:6, 7:6/7:0/) у финалу Отвореног првенства Србије у тенису. Беретини је до победе дошао убедљиво надигравши Карацева у тај брејку трећег одлучујућег сета.

Крај меча, Карацев - Беретини 6:7, 6:3, 1:6

Беретини је победник турнира у Београду! Већ на самом старту тај брејка Беретини успева да освоји два мини брејка за предност од 3:0, да би потом сигурно сервирао и потврдио вођство са два освојена сервиса за 5:0. Потом осваја још два ммини брејка за коначних 7:0.

Карацев - Беретини 6:6, 6:3, 1:6

И Карацев успева после дуге борбе да сачува свој сервис гем за изједначење и уводи меч у тај брекј који ће одлучити о шампиону.

Карацев - Беретини 5:6, 6:3, 1:6

Беретини сигуран на сервису. Карацев ће после краће паузе сервирати за изједначење и тај брејк у мечу.

Карацев - Беретини 5:5, 6:3, 1:6

Карацев сигуран на свом сервис гему и изједначује на 5:5. Беретини сервира.

Карацев - Беретини 4:5, 6:3, 1:6

Беретини убедљиво осваја свој сервис гем без изгубљеног поена за 5:4. Карацев сервира за останак у мечу.

Карацев - Беретини 4:4, 6:3, 1:6

Наставља се равноправан дуел у коме и Карацев и Беретини освајају свије сервис гемове и меч улази у неизвесну завршницу.

Карацев - Беретини 2:3, 6:3, 1:6

Карацев узвраћа брејком! Беретини не успева да сачува свој сервис гем за предност јер Карацев осваја две брејк лопте и већ прву претвара у освајање гема. Сервира за изједначење у гемовима.

Карацев - Беретини 1:3, 6:3, 1:6

Брејк за Беретинија! На другом сервис гему Карацева Италијан осваја две брејк шансе, а Рус чини дуплу сетвис грешку и препушта супарнику предност од 3:1 у одлучујућем сету.

Карацев - Беретини 1:1, 6:3, 1:6

На почетку одлучујућег сета оба тенисера успевају да освоје своје прве сервис гемове. Иако је Карацев на свом сервису имао три гем лопте, Беретини је успео да их анулира али је потом Рус успео да освоји наредна два поена за освајање сервис гема. Наставља се врло изједначена борба.

Крај другог сета, Карацев - Беретини 6:3, 1:6

Карацев изједначује на 1:1 у финалу. Рус добро сервира и осваја свој сетвис гем за изједначење. У одлучујућем сету први сервира Беретини.

Карацев - Беретини 5:2, 1:6

Карацев успева да сачува чак две брејк лопте и осваја свој сет за 5:2. Беретини сервира за останак у сету.

Карацев - Беретини 4:1, 1:6

Карацев наставља са добром игром у другом сету и осваја свој сервис гем за 4:1 иако је изгубио прва два поена, али је потом одиграо самоуверено да потврди предност.

Карацев - Беретини 3:1, 1:6

Беретини осваја свој други сервис гем и смањује предност Карацева који се успешно вратио у меч и сервира да одржи предност у другом сету.

Карацев - Беретини 2:0, 1:6

Брејк за Карацева! Рус успева да дође до прве брејк шансе на првом сервис гему Италијана успешно је претвара у предност на почетку другог сета. Сервира да потврди вођство.

Карацев - Беретини 1:0, 1:6

Карацев успева да сачува свој први сервис гем на почетку другог сета.

Крај првог сета, Карацев - Беретини 1:6

Беретини убедљиво осваја свој сервис гем и добија први сет са 6:1 после само 27 минута игре. На почетку другог сета  први сервира Карацев. 

Карацев - Беретини 1:5

Нови брејк Беретинија! Италијан и да трећем сервис гему осваја нову брејк шансу коју претвара у убедљиву предност од 5:1. Сада сервира за освајање првог сета.

Карацев - Беретини 1:4

Беретини успева да сачува свој сервис гем и већ после 18 минута игре убедљиво води са 4:1.

Карацев - Беретини 1:3

Брејк за Беретинија. Италијански тенисер први долази до брејк шансе коју претвара у вођство и сервира да потврди предност.

Карацев - Беретини 0:0

Почео је меч Карацева и Беретинија. Италијански тенисер је први на сервису.

Очекује се почетак дуела Карацева и Беретинија

Италијански тенисер Матео Беретини и Рус Аслан Карацев изашли су на терен и почели загревање, па се ускоро очекује почетак њиховог финалног дуела на Отвореном првенству Србије у тенису.

У финалу Србија опена нема српских тенисера, не баш као што су многи очекивали, али свакако неће мањкати узбуђења у борби за титулу у Београду.

Беретини је у полуфиналу победио Јапанца Данијела са 6:1, 6:7, 6:0, док је Карацев направио велики подвиг и елиминисао Новака Ђоковића, такође са 2:1 у сетовима

Ђоковић је признао да га је пораз заболео, док је Рус победу у полуфиналу описао као највреднију у каријери

Сада ће имати прилику да освоји трофеј у Београду, што би посету престоници Србије учинило незаборавном. 

Отворено првенство Србије у тенису игра се за наградни фонд од 650.000 евра.