Читај ми!

Медији: "Краљ Аустралије", "Немилосрдни и непобедиви Ђоковић"

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић након освајања девете титуле на Аустралијан опену тема је светских и регионалних медија, који у суперлативима говоре о његовом тријуфму у Мелбурну.

Ђоковић је данас у финалу без великих проблема победио Руса Данила Медведева 7:5, 6:2, 6:2.

Шпански Ас, у тексту под насловом "Краљ Аустралије", пише да је Ђоковић демонстрирао силу против Медеведа и да је на два грен слема од изједначења са Рафаелом Надалом и и Роџером Федерером.

Британски Би-Би-Си пише да је "немилосрдни Ђоковић" дошао до девете титуле на Аустралијан опену, у сличном тону о његовом успеху пише и Гардијан, док француски Екип доноси текст под насловом "Ђоковић непобедиви".

"Јутарњи лист" из Хрватске наводи да је "Ђоковић прегазио Медведева", Индекс истиче да је "најбољи на свету рутински узео титулу", док сарајевски портал Кликс пише да је "Новак помео Руса и потврдио доминацију".

Британски Гардијан пише да Новак осваја Аустралију као по навици.

"По киши или сунцу, када прети повреда или када је савршеног здравља, будите сигурни да ће Новак Ђоковић пружити очекивано. Осваја Аустралијан опен готово сваке године, као по навици, а то је урадио још једном за девету титулу".

Метју Футермен из Њујорк тајмса подсећа на напоре млађих тенисера да са трона скину најбоље у историји игре. 

"Скоро сваке године се појави нова плејада изазивача, који очајнички желе своје место под Сунцем, да освоје турнир који се највише цени и победи тројицу играча које сматрамо за најбоље у историји. И сваке године не успеју у томе, чинећи да тај подвиг буде још више немогућ. Тако је било и сада у Мелбурну, где је Новак урадио оно што увек ради", пише Футермен.

Он подсећа да Ђоковић, Федерер и Надал имају укупно 58 гренд слем титула, а да сви играчи, млађи од 30 година, имају укупно - једну.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво