Читај ми!

Новак је владар Мелбурна – 9/9!

Девето финале и девета титула! То је учинак најбољег српског тенисера свих времена и тренутно најбољег играча планете после данашњег финала Аустралијан опена, у којем је врло добром и врло сигурном игром у три сета надиграо Руса Данила Медведева са 3:0 (7:5, 6:2 и 6:2). Новаку је ово 18. освојени гренд слем трофеј и сада заостаје само два за Федерером и Надалом.

Овде можете погледати лајв блог финалног меча, у којем је Новак победио са максималних 3:0. 

Доминација и перфектан учинак када дође до финала свог омиљеног великог турнира данас је продужен на девет, те је после 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019. и 2020, титулу освојио и ове године.

Одличан почетак и рано вођство Новака од 3:0 није уплашило Медведева, који је убрзо узвратио истом мером и полако преузимао иницијативу.

Ипак, Београђанин је препознао тај моменат и заиграо најбоље што може, па је у 12. гему одузео сервис ривалу и завршио сет са 7:5.

Други сет Рус је отворио идеално, брејком, али је Србин узвратио већ у наредном гему. Уз то, Новак у четвртом гему поново узима сервис Медведеву и тиме стиче, испоставиће се, пресудну предност.

После 36 минута игре владар Мелбурна је освојио и други сет, овога пута са 6:2 и то завршивши га новим брејком који је додатно унервозио руског играча.

Почетак трећег сета доноси две брејк лопте за Медведева, али је и то Новак спасао, те пронашао додатну снагу да направи брејк већ у следећем, а онда рутински привео меч крају (6:2 у трећем сету), за своју девету титулу на Аустралијан опену.

Осим што је наставио своју доминацију Мелбурну и други пут везао по три титуле на "Род Лејвер арени", Новак се додатно приближио највећим ривалима, Надалу и Федереру, који сада имају свега две гренд-слем титуле више од српског мајстора (по 20).

За сада.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво