Читај ми!

Ђоковић за РТС: Прилагођавам се и идем даље, француска публика ме је заволела

Најбољи светски и српски тенисер Новак Ђоковић након пласмана у полуфинале Ролан Гароса, изјавио је за РТС да му је драго што је успео да се прилагоди и савлада неугодног противника, као и то што има одличан однос са публиком у Француској.

Ђоковић је у четвртфиналу савладао неугодног Шпанца Пабла Карења-Бусту са 3:1 у сетовима.

"На неки начин сам се навикао на његов ударац и његову тактику, прилагодио се и почео да играм много офанзивније. У првом сету сам био неутралан на терену и он је то искористио", рекао је Новак за РТС након меча.

"Одлично сам играо у другом и трећем сету, водио 6:2, па 3:0 и онда се то некако окренуло. Било је пар неизвесних ситуација и морало је да се ради до последњег поена, јер он је играч који је познат по томе да се бори за сваки поен, сваку лопту, физички је спреман и комплетан, те је меч био захтеван, али задовољан сам што сам прошао кроз овакав изазов", додао је Ђоковић.

Српски тенисер имао је физичких проблема пре почетка меча.

"Не бих да причам о повредама. Тескоба телесних у току турнира увек има, данас сам имао пех на загревању и доста се радило да би се оспособио за меч. Сада је све у реду, како је меч одмицао, био сам више загрејан и није ме толико мучило", изјавио је најбољи тенисер на свету.

Према односу навијача, утисак је да је Ђоковић постао један од љубимаца француске публике.

"Трудим се да се публици сваком приликом захвалим, пријатно сам изненађен. Није лако придобити француску публику и увек се трудим да их поштујем. Негде ме мање подржавају, негде више, ево овде је то позитиван случај протеклих четири, пет, шест година. Имао сам најлепше, али и најтужније тренутке у каријери овде, тако да хвала им што су ме подржавали", закључио је Ђоковић.

Српски тенисер се у полуфиналу састаје са Стефаносом Циципасом.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво