Читај ми!

Новак Ђоковић бољи од Карења-Бусте, за финале против Циципаса

Новак Ђоковић је савладао Шпанца Пабла Карења-Бусту са 3:1 по сетовима 4:6, 6:2, 6:3, 6:4 и пласирао се у полуфинале Ролан Гароса где га очекује дуел са Грком Стефаносом Циципасом.

Сјајан меч одиграли су Ђоковић и Карењо-Буста. Нашем тенисеру дуго је требало да "прочита" и сломи противника. Први сет припао је Шпанцу, који је наставио да константно прети. Ипак боља игра нашег тенисера у наставку. Прорадио је први сервис и Новак стиже до заслужене победе и пласмана у полуфинале Ролан Гароса.

Оба играча су споро ушла у меч. Стегнуте руке резултирале су са доста грешака на обе стране. У петом гему противник је стигао до брејка предности. Новак је надокнадио брејк у осмом гему. Наш тенисер никако није успео да "пронађе" први сервис и то је резултирало губитком сервиса у деветом гему. Потом је противник решио сет у своју корист 6:4.

У друго сету доминација нашег тенисера. У четвртом гему је одузео сервис ривалу. Покушао је шпанац да се врати у сет, константно је претио, међутим Новак је био неумољив, чувао је предност, а новим брејком је ставио тачку на сет - 6:2.о

Од трећег сета распламсала се велика борба. Оба тенисера су почела да погађају линије, летелеи су по терену и водила се беспоштедна борба за сваки поен. Новаку је прорадио његов омиљени дроп-шот. Наш тенисер је стигао до раног брејка. Шпанац је узвратио у петом гему. Новак поново одузима сервис противнику, а потом је био сигуран и на свој за 6:3 у трећем сету.

Новак је и у четвртом сету наставио да константно притиска сервис противника. Ређале су се брејк прилике, али и одбране противника. Ипак, у седмом гему наш тенисер користи своју шансу и долази до предности.

Шпанац се није предавао, али је Ђоковић успео да одбије све његове налете, спаси неколико брејк прилика и на крају стигне до заслужене победе - 6:4 у четвртом сету.

Противник Новака Ђоковића у полуфиналу је Грк Стефанос Циципас који је у четвртиналу савладао Руса Андреја Рубљова са 3:0 по сетовима 7:5, 6:2, 6:3. Дуел је на програму у петак.

Други полуфинални пар чине Надал и Шварцман.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара