Читај ми!

Обрадовић: Имамо озбиљан пројекат за наредне године, ови момци воле да играју за Партизан

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је у интервјуу за "Баскетњуз" да Партизан и Црвена звезда заслужују да играју Евролигу. Истиче да људи вероватно заборављају да је Партизан најмлађи тим елитног европског такмичења.

Жељко Обрадовић верује да Партизан и Црвена звезда имају квалитет и озбиљне пројекте за наредне године.

"Прича се о формату, хоће ли бити више клубова него што је сад. То не знам, међутим, верујем да Црвена звезда и Партизан имају квалитет, јер ово није само за ову сезону. Имамо озбиљан пројекат за наредне године. Евролига би требало да размисли о томе. Сви смо се обрадовали због тога како су организовани дербији. Ово је пример. Надам се да ћемо наставити, без обзира коју лигу играмо", нагласио је Обрадовић.

Каже да је од првог дана када је представљен као тренер Партизана желео да буде позитиван и са великим поштовањем према свим људима, укључујући Црвену звезду и њене навијаче, челнике, тренере и играче.

Осврнуо се тренер црно-белих на своје играче и њихове квалитете.

"Током разговара са пријатељима и тренерима који то препознају, рекли су ми да ће вредност ових играча расти наредног лета. Дакле, питање је како задржати неке од њих. Сигуран сам да ћемо поново имати веома добар тим. Знам да ови момци много воле да играју за Партизан. Није само новац у животу оно што сваког покреће. Свако од нас мора да пронађе мотив у себи да зна шта хоће од живота", истакао је Обрадовић.

Сматра да је много разлога да верује да ће Партизан бити стални учесник Евролиге.

"Знате шта је за мене посебно? То што људи вероватно заборављају да је Партизан најмлађи тим Евролиге. Нађите ми било који други тим са играчима као што су Тристан, који има 19 година, Мадар 22, Трифуновић 21, Смаилагић 21, те Балша Копривица 21 годину. Ово нема нико у Евролиги. Ти момци код нас играју, на шта сам веома поносан", закљућио је Обрадовић.

Црно-бели вечерас од 19 сати играју против Жалгириса у Каунасу утакмицу 23. кола Евролиге.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи