КСС: Удружење клубова КЛС издало дозволу Партизану за такмичење

Кошаркашки савез Србије (КСС) огласио се саопштењем у којем тврди да је Удружење клубова кошаркашке лиге Србије (УККЛС) издало дозволу Партизану за такмичење у сезони 2022/2023.

Руководство Партизана одлучило је у јуну прошле године да одустане од наступа у плеј-офу Суперлиге Србије, а КЛС је покренула поступак против клуба из Хумске.

Црвена звезда је пре неколико дана запретила КСС да неће играти завршницу Купа Радивоја Кораћа, ако Партизан не буде санкционисан због напуштања такмичења.

"Поводом неистинитих и нетачних тврдњи које су од стране УККЛС неколико пута изнешене о наводном игнорисању захтева УККЛС да се КСС изјасни о статусу Партизана, после неиграња завршнице домаћег првенства у такмичарској сезони 2021/2022, КСС јавно одбацује било какву врсту одговорности која му се перфидно намеће", наводи се у саопштењу КСС.

"Последњи покушај обмањивања јавности и клубова учесника КЛС десио се 26. јануара када је под тачком разно расправљано на ту тему. Истина је сасвим другачија и чини се да неко има намеру да пласирањем неистина увуче КСС у кампању која појединцима очито представља више од спорта", додаје се у саопштењу.

У КСС тврде да се одговорно понашају према својим обавезама и свим изазовима, а своје Одлуке доноси у складу са Законом.

"УККЛС је доставио захтев 22. августа прошле године да се на дневни ред УОКСС уврсти захтев о изјашњавању на тему статуса Партизана. Тим поводом, УОКСС је УККЛС седам дана касније доставио одговор уз објашњење да је неозбиљно да тачку уврсти у дневни ред већ заказане седнице. Ипак, и пред тога, УОКСС је разматрао допис УККЛС и усвојио Одлуку да се одмах достави одговор, што је и учињено 29. августа прошле године", наводи КСС.

Савез тврди да је Комисија за издавање дозвола УККЛС издала дозволу Партизану за такмичење у сезони 2022/2023. од 30. јуна прошле године.

"Ова дозвола односи се на учешће Партизана у такмичењу 1МЛС - КЛС, у сезони 2022/2023, са местом одигравања утакмица у београдској Штарк арени. На поменуту одлуку такмичарски орган (директор лиге), није уложио жалбу чиме је потврдио Одлуку Комисије за издавање Дозволе за сезону УК КЛС. На тај начин и он је потврдио дозволу Партизана за учешће у Првој мушкој лиги Србије (КЛС), у такмичарској сезони 2022/2023. Одлука о издавању дозволе за сезону на овај начин је постала коначна и може се оспоравати само у складу са чланом 64. Закона о спорту", истиче се у саопштењу КСС.

КСС наводи да жели да стави тачку на тврдње руководства КЛС.

"УОКСС је на поменутој седници донео Одлуку да Органи КСС по завршетку квалификација за СП, ЕП за сениоре и СП за сениорке, анализирају како догађај који је наведен у захтеву, тако и поверено вођење 1МЛС од стране УК КЛС, укључујући и поштовање од стране УК КЛС обавеза утврђених Законом о спорту, Статутом КШ, Такмичарским правилником КШ и Дисциплинским правилником КС С у погледу организације УК КЛС и вођења такмичења у 1МЛС. Након урађене анализе, УО КШ ће донети и одговарајуће Одлуке", закључује се у саопштењу КСС.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво