Далас и Дончић наставили победничку серују и са Јутом

Кошаркаши Даласа надиграли су водећу Јуту са 111:103 на свом терену, а опет их је предводио за игру расположени Лука Дончић. Српски интернационалац Бобан Марјановић није улазио у игру.

Далас је сигурном игром дошао до пете победе у низу и наставио да конкурише Портланду у борби за шесто место Западне конференције које води у директни пласман у плеј-оф НБА лиге.

Лука Дончић је наставио сјајну серију игара завршивши меч као најефикаснији играч са постигнутих 31 поеном уз девет скокова и осам асистенција.

Одлично су га пратили Доријан Фини-Смит са 23 поена, Џејелн Брансон са 20 и Џош Ричардсон са 17 поена.

Најефикаснији у гостујућем тиму био је Мајк Конли са 28 поена, Руди Гобер је уз 14 поена имао и 15 скокова али је Јута успела само у финалној четвртини да пружи равноправан отпор расположеном тиму Даласа.

Најслабије пласирани тим Источне конференције Детроит приредио је свијеврсно изненађење и на гостовању надиграо Оклахому са чак 132:108 иако је млади српски кошаркаш Алексеј Покушевски одиграo још један добар меч и био најефикаснији у свом тиму.

На Истоку је водећи Бруклин као домаћин савладао Њујорк са 114:112 и вратио се на победнички колосек иако су без Кевина Дурента и Џејмса Хардена.

Џејмс Харден се у тим вратио после једне утакмице паузе али је у игри издржао само четири минута током којих је имао један скок и три асистенције. 

Улогу вође тима преузео је Кајри Ирвинг који је меч завршио са чак 40 постигнутих поена. Други по ефикасности је био Џеф Грин са 23 постигнута поена али су његови кошеви на 3.7 секунди пре краја донели победу домаћинима.

У тиму Њујорка најефикаснији су били Ар Џеј Берет са 22 и Реџи Булок са 21 постигнутим поеном.

Иако су гости из Њујорка добро ушли у меч и повели, домаћини су успели да начине преокрет и меч уведу у неизвесну завршницу из које су изашли као слављеници који су ојачали водећу позицију.

Резултати синоћних мечева НБА лиге:

Бруклин - Њујорк 114:112
Далас - Јута 111:103
Минесота - Сакраменто 116:106
Оклахома - Детроит 108 - 132
Сан Антонио - Кливленд 101:125
Торонто - Вашингтон 103:101
Хјустон - Финикс 130:133

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво