Покушевски одличан у поразу Оклахоме од Детроита

Млади српски кошаркаш Алексеј Покушевски предводио је ефикасношћу свој тим у дуелу са Детроитом али то није помогло Оклахоми да избегне трећи пораз у низу. Најслабије пласирани тим Источне конференције приредио је свијеврсно изненађење и на гостовању надиграо Оклахому са чак 132:108.

Иако је 19-годишњи Београђанин одиграо још једну добру утакмицу, предводећи свој тим, није имао добру подршку саиграча, па је Оклахома на свом паркету доживела нови пораз.

Алексеј Покушевски је почео меч као стартер и после 31 минута игре био најефикаснији играч тима са 19 поена и четири скока.

Иако су најслабије пласирани тим на Истоку, гости из Детроита су одлично ушли у меч и већ на самом старту дошли до предности коју су потом смо убећавали до самог краја и победе.

Знатно ослабљена Оклахома, у чијим редовима због повреда није било стандардних првотимаца Шаи Глиџес-Александера, Лу Дорта и Даријус Бизлија, успела је само у другој четвртини меча да пружи равноправан отпор супарницима.

Госте из Детроита до тек 15. победе у сезони предводио је Џереми Грант, некадашњи играч Оклахоме, који је био и најефикаснији на мечу са 21 постигнутим поеном уз пет асистенција и исто толико скокова.

Оклахома има три победе мање од Голден Стејта који је на десетој позицији која води у наредну фазу НБА лиге.

У наредном колу чека их тежак меч против Шарлота који такође јури директан пласман у плеј-оф, а Детроит игра против Денвера.

Словеначки кошаркаш Лука Дончић наставио је да предводи тим Даласа и у петој победи у низу над Јутом са 111:103 чиме су наставили да конкуришу Портланду у борби за шесто место Западне конференције које води у директан пласман у плеј-оф НБА лиге.

На Истоку се водећи Бруклин вратио на победнички колосек после пораза од Чикага, пошто је као домаћин савладао Њујорк 114:112.

Резултати синоћних мечева НБА лиге:

Бруклин - Њујорк 114:112
Далас - Јута 111:103
Минесота - Сакраменто 116:106
Оклахома - Детроит 108 - 132
Сан Антонио - Кливленд 101:125
Торонто - Вашингтон 103:101
Хјустон - Финикс 130:133

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво