НБА и Адам Силвер сада ”гађају” 31. јул за повратак сезоне

Комесар НБА лиге Адам Силвер предложио је управном одбору лиге и власницима франшиза 31. јул као датум наставка сезоне, готово извесно у Орланду. Очекује се да тај предлог и буде изгласан на новом састанку у четвртак.

Како је прво објавио новинар ”Атлетика” Шемс Чаранија, комесар је ”гувернерима” предложио да се сезона поново покрене 31. јула.

То је мало пролонгиран термин у односу на претходно најављен, који је стигао и до играча.

Новинари ”И-Ес-Пи-Ен”-а Адријан Војнаровски и Зек Лоу дошли су нешто касније до информација да ће се овај предлог наћи на гласању пред поменутим управним одбором лиге и власницима франшиза наредног четвртка, и да се очекује да он буде и прихваћен.

Како се додаје, лига ће се наставити на Флориди, у Орланду, а очекује се да у том наставку учествује између 20 и 22 тима, што имплицира да ће се о преосталим слободним местима за плеј-оф одлучивати у специјалном доигравању, односно ”плеј-ину”, што је била једна од опција о којима се претходних дана веома интензивно разговарало.

У тим околностима прве би у спортски комплекс у ”Дизнијевом свету” у Орланду стигле екипе Њу Орлеанса, Портланда, Сан Антонија и Сакрамента наших Бјелице и Богдановића (уколико се усвоји мање вероватна опција са 20 тимова), односно те четири екипе плус Финикс и Вашингтон, као једини тим из Источне конференције, уколико пак победу однесе опција са 22 тима у наставку што јесте реалнији сценарио.

Подсетимо, НБА сезона прекинута је 11. марта, када је утврђено да је центар Јуте Руди Гобер заражен коронавирусом.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво