Ако се буде враћала, НБА ће се вратити у Орланду

Уколико се сезона у НБА лиги буде поново покренула, место за одигравање преосталих мечева готово извесно биће Орландо, тачније комплекс ”Дизнијев свет” у том граду. Клубови би око 1. јуна требало да добију детаљнија упутства о повратку и дозволу лиге да враћају играче у погон.

То преносе новинари америчког Атлетика Шемс Чаранија и Сем Амик, Орландо је велики фаворит да угости НБА тимове ако се сезона буде поново покренула.

Иако су кандидатуру истакли Лас Вегас и напослетку Хјустон, који се за спорт отвара 31. маја, град на Флориди је најближи добијању домаћинства.

”Disney World” је већ партнер НБА лиге, а за разлику од осталих поменутих локација има све неопходно на једном месту - дворане, сале за тренинг и смештајне капацитете. А што је најважније, може да омогући формирање тзв. мехура, односно потпуну изолованост учесника од спољног света.

Уз то, Флорида као савезна држава добро стоји када је реч о броју заражених и умрлих од ковида 19, по чему је на добром дну у Сједињеним Државама. Такође, прошле недеље гувернер Рон Десантис рекао је да су сви спортови добродошли на Флориду. 

Подсетимо, након разговора прошле среде са управним одбором и власницима клубова, којим је преовладавао оптимизам, комесар НБА лиге је најавио доношење коначне одлуке током јуна месеца.

Касније вечерас, И-Ес-Пи-Ен је пренео да ће клубови око 1. јуна добити детљана упуства и протоколе за повратак, као и дозволу лиге да почну са окупљањем играча, међу којима су неки и ван САД. 

У склопу ових мера ка нормализацији рада, најважнија је дозвола да се поново раде групни тренинзи и врати тзв. контакт игра.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво