Ако све буде ишло по плану, НБА лигу ћемо гледати од 15. јула!

Малим али сигурим корацима НБА иде ка поновном покретању сезоне, а кошаркаш Бруклина Спенсер Динвиди открио је да је планирани датум повратка 15. јул.

Бек Нетса је на свом Твитер налогу обелоданио какав је план лиге што се тиче повратка.

Као датум поновног играња утакмица наводно је одређен 15. јул, док би тренинг кампови тимова у пуном капацитету требало да почну са радом 21. јуна.

”Чуо сам да је почетак одигравања тих последњих 5 утакмица у 'мехуру' 15. јула", написао је Динвиди као одговор на твит познатног дизајнера патика Џона Гајгера, који је написао ”НБА се враћа 21. јуна”, очито мислећи на почетак припрема тимова.

Гајгер наводно зна и када почиње плеј-оф, а то је 25. јул.

Што се тиче ових пет мечева које Динвиди спомиње, у питању је оквирна рачуница до магичне бројке 70, што је број утакмица које тимови морају одиграти како би остварили пуне приходе од ТВ права (локлани и национални ниво у САД).

Тренутно су НБА екипе одиграле између 64 и 67 утакмица у сезони.

Дакле, НБА лига је по свему судећи ближа одлуци да на терен врати све тимове, иако је и даље жива идеја да се утакмицама врате само оне екипе које имају шансе за плеј-оф, а да се преостали улесници доигравања одреде некаквим преддоигравањем, односно ”плеј-ином”. 

Претходно је за први дан јуна најављено да ће тимови добити детаљна упутства од лиге, након којих ће моћи да позову играче да се врате у погон, а тада би требало да буде познат и протокол тестирања играча и особља.

Такође, готово је извесно да ће се, уколико буде враћања, мечеви завршетка НБА лиге играти у Орланду, тачније у комплексу ”Дизнијев свет”, који има апсолутно све услове за неопходну ”изолацију” такмичења.

Што се тиче наредне сезоне, она би требало да почне у децембру, док је НБА драфт планиран за средину септембра месеца. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво