Читај ми!

ФК Војводина и Нови Сад опростили се од Синише Михајловића

Комеморација Синиши Михајловићу одржана је на Малој сцени Српског народног позоришта у Новом Саду.

Од легенде српског фудбала опростили су се поштоваоци његовог лика и дела, као и саиграчи и чланови Управног одбора ФК Војводина, у чијем дресу је Михајловић освојио прву шампионску титулу.

"За нас навијаче и људе из клуба Синиша је био много више од оног што спортиста може да буде. Овај храбри и срчани ццовек створио је јаку емотивну везу и са Новим Садом и са Војводином, толико јаку и толико трајну да је пркосила логици", рекао је члан Управног одбора клуба из Новог Сада Петар Ђурђев.

Бивши играч Војводине Будимир Вујачић рекао је за РТС да ће Михајловића памтити као великог играча и најбољег из његове генерације.

"Дошао је као млади Славонац у Војводину, пун амбиције и жеље да постигне нешто велико и постигао је много у каријери", истиче Вујачић.

Испред града Новог Сада присутнима се обратио и градоначелник Милан Ђурић који је истакао да је Синиша био неприкосновени лидер и врстан играч, али и велики хуманиста који је својим делима заслужио место почасног грађанина Новог Сада.

"Нећемо памтити тугу, памтићемо нашег Синишу Михајловића и животну радост коју је носио и преносио на све нас. Памтићемо га по сновима и нади, као и свим победама које су нас одржавале у тешким временима", истакао је Ђурић.

За Војводину је Михајловић одиграо 90 мечева и постигао 19 голова. 

Михајловић је преминуо у петак у 54. години, од последица леукемије, а сахрањен је данас у Риму.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се